Hakuna Matata Krešimira Mišaka i varaždinski Cusravci stižu u novomarofsku Staru školu Foto: MZM

Hakuna Matata Krešimira Mišaka i varaždinski Cusravci stižu u novomarofsku Staru školu

Varaždinske vijesti | 6.9.2018. u 19:59h | Objavljeno u Društvo

Nedavno se na inicijativu nekoliko lokalnih udruga mladih krenulo s redovnom organizacijom aktivnosti u novomarofskom Centru za društvene aktivnosti i nezavisnu kulturu, gradskom prostoru poznatim pod nazivom "Stara Škola".

MZM_Novi_marof_1_-_stara_škola_1.jpg

- Želja je da se da građanima Novog Marofa ponudi alternativni sadržaj koji daje priliku mladim umjetnicima i manje popularnim glazbenim žanrovima. Također, Stara Škola je mjesto otvoreno za sve ostale vrste aktivnosti koje nedostaju stanovnicima jedne ovakve manje urbane sredine - kažu iz Udruge Mladi za Marof.

MZM_Novi_marof_2_-_stara_škola_2.jpg

Iz bogatog rujanskog programa izdvajamo koncert zagrebačkog rock benda Hakuna Matata i varaždinskog jazz benda Cusravci koji će se održati ove subote, 8. rujna, s početkom u 21 sat. Vrata Stare Škole otvaraju se od 20 sati.

Zagrebački rock bend Hakuna Matata, nakon mnogih preslagivanja i "turbulencija" u prošlosti, danas djeluje u tročlanom sastavu. Predvođeni Krešimirom Mišakom, voditeljem kultne emisije "Na rubu znanosti", legendarnim basistom Dankom Stefanovićem – Špicom te sjajnim bubnjarom Goranom Markićem i dalje žare i pale underground scenom. Iza dečki je puno svirki, različitih bendova, drugačijih muzičkih izričaja, stoga od "starih" lisca možemo očekivati vrhunsku rock veselicu.

MZM_Novi_marof_4_-hakuna_matata_2.jpg

Cusravci su se okupili početkom 2017. godine u četveročlanom izdanju i svirali su obrade ex-yu bendova, ponajviše Ekatarine Velike. Zbog drugačijih vizija i ciljeva početkom 2018. nastavili su u tročlanom izdanju te počeli aktivno svirati kao isključivo autorski bend. Sviraju “čušpajz” vrstu glazbe, koja se sastoji od psihodelije, jazza i ambijentalne glazbe te s kojom će zasigurno napravit odličan "intro".

MZM_Novi_marof_6_-_cusravci.jpg

MZM_Novi_marof_7_-_program.jpg

MZM_Novi_marof_3_-hakuna_matata_1.jpg

MZM_Novi_marof_5_-hakuna_matata_3.jpg