Varaždinski Muzej anđela slavi 9. rođendan: "Mnogi su u Varaždin došli samo zbog našeg muzeja" Foto: Muzej anđela

Varaždinski Muzej anđela slavi 9. rođendan: "Mnogi su u Varaždin došli samo zbog našeg muzeja"

VV | 7.5.2020. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski Muzej anđela kojeg je prije devet godina utemeljio slikar Željko Prstec ovog mjeseca slavi rođendan. Vrata otvara svim posjetiteljima te ih poziva da razgledaju novi postav muzeja, te izložbu čiji je autor i sam osnivač muzeja.

- Ponosni smo na sve što je ostvareno u devet godina postojanja. Naš mali Muzej anđela posjetilo je preko 10.000 turista izvan Hrvatske, popunili su četiri knjige dojmova s pohvalama. Nerijetko su nam znali reći da su u Varaždin došli na preporuku, vidjeti samo naš muzej - poručuju iz Muzeja anđela.

Prisjećaju se kako su muzej otvarao na Badnjak, na Božić, Novu godinu, Uskrs, Prvi maj...

- Otvarali smo ga u cik zore i u kasne noćne sate. Bili smo dostupni na svaki poziv i želju da se uđe u muzej ili kupi neka sitnica iz našeg malog dućana, jer anđela je uvijek lijepo dobiti na poklon. Stiglo nam je preko 500 anđela iz cijelog svijeta što poznatih, što nepoznatih pošiljatelja. Stižu i dalje i svi su dobrodošli - poručuju.

Ističu kako Muzej anđela nije samo prostor u kojem se čuva umjetnost, već mjesto za druženje.

- Održano je mnogo izložba, koncerata, performansa, predstava, plesa, poezije, književnosti, radionica, promocije i prezentacija, koncerta za pse, bilo je svega. Nažalost, mnoge smo morali odbiti, ali mnoge bi još voljeli ugostiti - navode u Muzeju anđela.

Ove je godine osmi puta raspisan "Natječaj za kratku priču" Muzeja anđela.

- Ukupno nam je stiglo preko 300 priča. Svake godine proglašenje pobjedničkih priča veže se uz Dan anđela čuvara, 2. listopada. To je jedno divno druženje, čitanje priča puno emocija. Nadamo se i radimo na tome da se izda knjiga s najljepšim pričama - najavili su i dodaju kako je rok za predaju radova do 1. srpnja.

Također, pozivaju sve koji podržavaju rad i postojanje Muzeja anđela da se jave i postanu aktivni članovi udruge.

- Učlanjenjem pomažete u našem radu, podržavate kulturu, te kulturna i društvena događanja u prostoru Muzeja anđela, a mi ćemo vam se odužiti prigodnim poklonima - dodali su.

Označeno u