Zavjera?

| 19.7.2021. u 21:37h | Objavljeno u Iz moga kuta

Tko zapravo stoji iza još jednog napada na “lik i djelo” župana i čelnika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka, ali i novinara, koji je ukazivao da treba s oprezom gledati na kaznenu prijavu “oštećene” zbog navodnog pokušaja silovanja jer ima debeli “sudski dosje” i dr.? Taj lanjski slučaj, naime, ŽDO je riješilo odbacivanjem prijave, nakon čega je, kako doznajemo od glasnogovornika Županijskog suda Igora Pavlica, i sudac istrage nedavno odbio njezin prijedlog za istragu.

- Intrigantno je što se zbiva u vezi pojedinih članova HDZ-a u Varaždinskoj županiji, prvenstveno Stričaka, pisali smo u članku “Nakon pokušaja optuživanja za obiteljsko nasilje - nova prijava”, objavljenom u lipnju prošle godine, neposredno uoči parlamentarnih izbora, kada se Stričak opet našao u središtu dojava i prijava. Naime, kao i uoči stranačkih izbora, ponovno ga se pokušalo diskvalificirati. Prvo zbog navodnog obiteljskog nasilja, koje bi se dogodio 2009., iako je sve palo na sudu još iste godine. A drugi slučaj navodnog nasilja nikad nije došao ni blizu suda jer se odmah pokazalo da ne stoje navodi iz anonimne dojave upućene pravobraniteljici.

Ona je, naime, zatražila ispitivanje navoda od Centra za socijalnu skrb, ali opet ništa. Međutim, kako nekome ovakav ishod nije bio po volji, počela je neovlaštena distribucija dokumenata iz Centra pa je i policija krenula tražiti odgovor tko to radi i s kakvim motivima. Iako je istraga tajna, ipak se saznalo da je Ivo Loborec, pripadnik SJP PU varaždinske “Roda”, primio dokumente iz arhive Centra, i to od 24-godišnje P. J., koja tu uopće nije radila, dakle, dobila ih je od nekoga!

Međutim, to nije sve. Spomenuta je podnijela i prijavu za pokušaj silovanja, nakon što bi je povukao za ruku u zgradi HNK tijekom proslave 25. obljetnice Puma godine 2017.!? Još i prije, a posebno sada, kada je i ova prijava odbačena, postavlja se niz pitanja na koja ni danas, nažalost, nemaju odgovora, unatoč istragama. Prije svega, tko zapravo sve stoji iza svega ovoga? Jesu li to politički konkurenti ili (i) oni kojima su zasmetala Stričakova ukazivanja na krađu 153 komada oružja iz policijskog skladišta, koja i dalje, znakovito, nije rasvijetljena? Ili će biti možda biti sada, nakon nedavnih smjena?

I na kraju, ali ne i manje važno: u čiju (sve) korist rade oni novinari, odvjetnici i drugi, koji su vrijeđali i klevetali autora uvodno citiranog članka, nazivajući ga na FB stranici Varaždinsko smeće “cinkerom informatora” (kojeg!?), bedakom i tome sl.? I to samo zato što spomenute dojave i prijave nije uzeo “zdravo za gotovo”, odnosno jer je dao iskaz policiji o okolnostima nastanka svog članka, i to kao svjedok u postupku zbog curenja dokumenata iz istrage. Zar je trebao šutjeti o manipulaciji u koju ga se htjelo uvući? Ili čak biti dio nje, kao oni, koji su itekako profitirali od (ne)izvještavanja o, primjerice, tragičnom događaju u Kazarčevoj?

Označeno u