Licemjeri

| 4.10.2021. u 21:12h | Objavljeno u Iz moga kuta

- S obzirom da se radi o poduzeću u gradskom vlasništvu, životopisi i programi upravljanja kandidata neka budu dostupni javnosti, a predstavljanja kandidata neka budu javna. Varaždinke i Varaždinci su birali promjenu. Ne promjenu jednih uhljeba drugima, ne promjenu stranačkog kadra na čelnim funkcijama, već promjenu načina upravljanja našim gradom, objavila je platforma Budimo grad, i to baš na dan izbora Zorana Sveteca za direktora Čistoće te objave natječaja za direktora Parkova.

Zacijelo, nakon polemika oko opoziva dugogodišnjeg direktora i objave natječaja za njegovog nasljednika, reakcije na rezultat izbora bile su neminovne, ma tko da je izabran. Samo se čekalo tko će se prvi oglasiti... No, dok je oporba razmišljala što da veli u vezi izbora čovjeka koji je i za nju bio dobar jer je godinama uspješno vodio Gradske stanove, prvi se oglasio Budimo grad, glavni koalicijski partner SDP-u u Varaždinu. I to kako!

- Stranački uhljebi nakon svakih izbora izmjenjivali su se na čelnoj poziciji Parkova. Potonji, HDZ-ov, svoj je mandat zaključio uz otpremninu od gotovo 300 000 kn. Natječaj za novog direktora “Parkova” objavljen je u Varaždinskim Vijestima. Listu tiraže 1500 primjeraka. Tako se to radi kad trebaš alibi da je oglas javno objavljen ili želiš da se što manje ljudi javi na natječaj jer već znaš kome je ta pozicija namijenjena, ustvrdili su u platformi Budimo grad.

Očigledno, neki u platformi Budimo grad i dalje se ne libe javno izreći bilo što pa i besramne neistine, kao što je ova o tiraži Varaždinskih vijesti, ali to će se rješavati na za to odgovarajućem mjestu. Jer, više od ove laži čudi što su zlobnici u platformi Budimo grad prešutjeli kako je javni natječaj za direktora Parkova istog dana objavljen i u Večernjem listu. Ili za to možda nisu znali? Ako nisu znali, odnosno pitali, zašto prije pisanja gluposti nisi pitali o natječaju Parkove? Ili gradsku vlast u kojoj sudjeluju? Ili su pitali, ali nisu dobili odgovore?

Kako bilo, ovo je zoran primjer kako (ne) funkcionira vladajuća varaždinska koalicija, i to zbog pojedinca u platformi Budimo grad koji javno prozivaju i lažu kako bi ostvarili svoje, a ne ciljeve u javnom interesu. Vidjelo se to i prije izbora - kao u slučaju varaždinskog psihijatra kojeg su javno razapinjali samo zato jer je to nekome odgovaralo - vidi se to i danas, i ne samo u vezi s natječajem Parkova, odnosno Čistoće. Tako se, primjerice, protiv ravnateljice HNK pokreće javna hajka ponajprije zbog starog revizijskog nalaza, umjesto da se pričeka novi.

Ali nekome se očigledno žuri da uhljebi svoje kolege pa čak i partnere, neovisno o njihovoj kvaliteti i sposobnosti, valjda ohrabren time što je prije mjesec dana uspio povećati ansambl za čak dvoje svojih članova, odnosno simpatizera, dok se javno kune u zakone, javno predstavljanje kandidata i tome slično...

Označeno u