A sad još i oružje!

| 24.11.2020. u 09:43h | Objavljeno u Iz moga kuta

Ako im je do ugleda i vjerodostojnosti, a trebalo bi im itekako biti, ni policija ni druga tijela zaslužena za sigurnost ne bi smjela stati na rasvjetljavanju nestanka Dejana Petrekovića, nedvojbeno njihovog velikog uspjeha. Naime, još je niz pitanja koja čekaju odgovore, kako vezano uz taj slučaj, tko i uz još zagonetniji i nevjerojatniji – krađu čak 153 komada oružja iz skladišta varaždinske policije!

Naime, nakon što je policija prošli tjedan izvijestila o međusobno razračunavanju kao mogućem motivu ubojstva, logično se postavlja pitanje zar je moguće da je razlog ubojstva svađa oko „prava“ nad teritorijem za prodaju droge, ako žrtva zbog toga nije bila na sudu zadnjih deset, a možda i više godina? Ili je ubijeni imao zaštitnika unutar sustava, a ako je, koga i zbog čega? Nadalje, zar je moguće da nam tako lako ovdje ubijati dolaze strani državljani, zacijelo ne baš čiste prošlosti?

Naravno, tu je i pitanje ima li ovaj slučaj ili njegovi akteri veze s švercanjem oružja ukradenog iz skladišta varaždinske policije, budući da se u javnosti već dulje vrijeme nagađa da je Renault Laguna, kojim je prevoženo, bilo u vlasništvu Petrekovića ili njemu bliske osobe, što je i bio razlog njegovog zaustavljanja od strane dvojice interventnih (!?) policajaca. Oni su, podsjetimo, 2. siječnja 2015. zaustavili u tom vozilu dvojcu nikada prije osuđivanih vozača kamiona s torbama punih oružja, kojeg su zacijelo trebali odvesti preko granice, budući da su uhićeni neposredno pred put pa ih je na inozemnoj ruti zamijenio drugi vozač, koji je primijetio kako ga na cesti prati crni Audi A5 varaždinskih registracijskih oznaka.

- Na ispitivanja se pozivaju skladištari u policiji. Zamislite koliko su to sposobni ljudi kad uspiju iznijeti kojih stotinu komada oružja, naći špeditera koji vozi baš u željenom smjeru, prošvercati oružje preko granice, naći kupce, dostaviti oružje, naplatiti ga i vratiti se s novcem, upozoravao je saborski zastupnik i županijski vijećnik Anđelko Stričak, koji je prvi ukazao na ovaj intriganta slučaj u kojem se tek 17. srpnja 2015. godine podnosi kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe u skladištu varaždinske policije.

Takva postupanja, a posebice što godinama nema osumnjičenih za krađu, ljutilo je Stričaka, koji je pitao zataškava li slučaj državno odvjetništvo, SOA... To se, naravno, odbacivalo, ali baš nitko nije smijenjen zbog ovog slučaja, a kada je u Zadru otkriven šverc streljiva u vojnom helikopteru, otišli su mnogi pa i zapovjednik vojne baze te čak i zapovjednika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva! Ipak, nekih posljedica je bilo. Stričak je teško ozlijeđen 24. srpnja 2018. u još uvijek nerazriješenom napadu, a svega dva tjedna prije ubijen je Petreković...

Označeno u