Završila dražba najvrjednije nekretnine Coninga u stečaju, ali kome će pripasti? Foto: Ilusracija

Završila dražba najvrjednije nekretnine Coninga u stečaju, ali kome će pripasti?

Ivica Kruhoberec | 25.1.2021. u 19:20h | Objavljeno u Aktualno

Zapela je prodaja Hotela Trakošćan i okolnog zemljišta, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 55 milijuna kuna.

Najveću ponudu dalo je poduzeće WE – KR iz Donje Višnjice, no dosudu nekretnina traži vjerovnik i zakupac hotela Adriatic Tourist Resorts (ATR), zagrebačko poduzeće u vlasništvu slovačke tvrtke JS Capital Managment, dok u SAD-u posluje poduzeće JS Capital Managment u vlasništvu Jonathana Sorosa, sina Georga Sorosa, jednog od najpoznatijih ulagača u svijetu.

Spomenute nekretnine u Trakošćanu, koje su u vlasništvu Coninga u stečaju od kojeg vjerovnici potražuju 125 milijuna kuna, nisu prodane tijekom prve elektroničke javne dražbe pa je do 8. siječnja trajala druga dražba. ATR nije sudjelovalo u dražbi, već tri druga ponuditelja. Od njih, zadnju valjanu ponuda s najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom od 29.055.000 kuna dalo je poduzeće WE – KR iz D. Višnjice, koje se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i dijelova.

No, ATR je zatražilo da hotel s okolnim zemljištem pripadne njemu. Kako je obrazložio, još 21. prosinca prošle godine Trgovačkom sudu u Varaždinu uputio je zahtjev za oslobođenjem od plaćanja kupovnine radi korištenja prava prvokupa po okončanju druge e-dražbe za nekretnine iz k.o. Trakošćan, naglašavajući da ima pravo prvokupa jer ima razlučno pravo upisano na nekretnini iz zk. ul. 912, iako su se prodavale i nekretnine iz zk. ul. 13., zk. ul. 634, zk. ul. 931 i zk. ul. 1010 k.o. Trakošćan... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...