Radnici ZTB-a više su puta prosvjedovali zbog neisplaćenih otpremnina

Zagorje-Tehnobeton bivšim djelatnicima otpremnine želi isplatiti u bonovima

| 3.4.2017. u 19:12h | Objavljeno u Aktualno

Miroljub Mlakar iz Trnovca bivši je zaposlenik tvrtke Zagorje-Tehnoton (ZTB), koja je još od rujna 2014. godine u postupku predstečajne nagodbe. Premda od siječnja ove godine ima pravomoćnu i ovršnu presudu Općinskog suda u Varaždinu kojom mu bivša tvrtka duguje za otpremninu i neisplaćene božićnice 67.000 kuna s kamatama, zasad ništa od toga.

Naime, budući da sama predstečajna nagodba nad tvrtkom još nije sklopljena, a niti obustavljena, Financijska agencija (Fina) ne izvršava osnove za plaćanje.

- Ukoliko sud odobri ili odbaci predstečajnu nagodbu možete dostaviti na provedbu predmetni zahtjev za izravnu naplatu - pojasnili su Mlakaru iz Fine. On je, inače, lani dobio otkaz u ZTB-u i to nakon što mu je dotadašnje radno mjesto voditelja radne jedinice promijenjeno u stručni suradnik. Tog radnog mjesta, kaže, niti nema u Kolektivnom ugovoru za graditeljstvo.

- U tvrtci sam radio 21 godinu, a posljednjih šest na Kosovu, iako mi je plaća s po- četnih 12.000 kuna smanjena na oko 8.000 kuna. Međutim, kada sam se vratio u Hrvatsku, nisu mi davali nikakve radne zadatke, već sam načuo da sam na spisku za otkaz. Umjesto da su nas sve pozvali i to nam priopćili, jedan sam dan pozvan u ured i rečeno mi je da se moje radno mjesto ukinulo - navodi Mlakar, razočaran takvim načinom postupanja prema njemu i kolegama.Tvrtku je, zajedno s desetak kolega, odlučio tu- žiti za isplatu otpremnine. Za vrijeme trajanja sudskog postupka iz ZTB-a su mu više puta predložili da mu dio duga isplate bonom u Konzumu, TP-u i Donatexu, a što je odbio. Također, odbio je i njihov prijedlog da licitira za rashodovani kontejner...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti