U „100 vodećih hrvatskih restorana“ i tri iz Varaždinske županije

vv | 11.10.2020. u 09:29h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski Bedem i Palatin te Bernarda iz Varaždinskih Toplica tri su restorana iz Varaždinske županije, koja su se našla u ovogodišnjem, 25. izdanju Abisalove biblioteke Gastronaut „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata - vodič za 2020/21“.

Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno preko 2400 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala www.gastronaut.hr i ugostitelji, a članovi Časnog odbora utvrdili konačnu listu nakon pregleda glasačkih lista i detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana.

Vodeći restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. Uz restorane koji su izabrani među 100 vodećih, u knjizi se prezentiraju i kvalitetni i vrhunski proizvodi koji se mogu naći na stolu te destinacije sa svojim gastronomskim i enološkim adutima. Osim u tiskanom obliku, publikacija se može vidjeti i u digitalnom

Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica" iniciran je 1995. godine i od tada nastoji biti poticaj kvalitetne usluge i ponude.  U 25 godina projekta među Restaurant Croatica je uvršteno ukupno 488 restorana, a titulu je svih 25 godina obranilo 6 restorana. Voditeljica projekta je prof. Karin Mimica, a pokrenula ga je u suradnji s tadašnjim Hrvatskim gospodarskim forumom.