Runac: Zadovoljni smo i ponosni što su Parkovi sudjelovali u jednoj od najvećih turističkih investicija

vv / adris grupa | 31.3.2019. u 17:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Zadovoljni smo i ponosni što smo sudjelovali u ovakvo zahtjevnom projektu, kao što je Grand Park Hotel Rovinj, jednoj od najvećih turističkih investicija u našoj povijesti,  naglašava Alen Runac, direktor Parkova Varaždin, koji su bili angažirani na izgradnji upravo otvorenog hotela te njegovog okoliša u zoni Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na jadranskoj obali.

Ova zona, koja se nalazi u neposrednoj blizini starogradske jezgre Rovinja, obuhvaća hotele Monte Mulini (2009.), boutique hotel prilagođen najvišim standardima i Lone, prvi hrvatski design hotel, otvoren 2011. godine, kao i  nedavno preuređen hotel Eden. U uređenje zone, zahvaljujući kojoj je Rovinj preoblikovan u luksuznu turističku destinaciju, Adris je ukupno uložio 1,5 milijardi kuna, a najveći dio toga, čak oko 700 milijuna kuna, odnosi se upravo na Grand Park Hotel Rovinj, čija je gradnja započela 2017. godine. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u turistički dio posla, vrijednoj gotovo 700 milijuna kuna, a projekt hotela proglašen je i strateškim projektom Vlade RH.

Kako navode u Adrisu, Grand Park Hotel Rovinj kategorizacije 5 zvjezdica dio je Maistra Collection brenda koji objedinjuje hotele najviše kategorije. Na ovom projektu angažirani su ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri.

- Jedinstvena lokacija i specifična konfiguracija terena nadahnuli su kaskadni tip gradnje i realizaciju desetak tisuća kvadrata zelenog krova pa je hotel vizualno vrlo atraktivan i gotovo stopljen s okolnim zelenilom. Na šest etaža raspoređene su 193 sobe i 16 suiteva, ukupnog kapaciteta 500 gostiju. Uz pogled na more i grad, sve će sobe imati prostrane terase sa zelenim vrtovima, a njih 53 imat će i manje hidromasažne bazene tzv. plunge pool. Sobe su površine 40, a apartmani i do 175 četvornih metara. Zanimljivo je da su bazeni, ulazni lobi i recepcija, restorani i kongresne dvorane na najvišoj etaži, a sobe na nižim razinama. Uz arhitekte i projektante, svi angažirani izvođači radova su iz Hrvatske, izvijestili su iz Adrisa.

Varaždinski Parkovi bili su zaduženi za sadnju zelenila i drveća oko i na samom hotelu.  Tako su, uz ostalo, posadili hrast crniku, visine 5,5 m u žardinjere, koje su u krovnim vrtovima hotela. Drveće se podizalo dizalicama i na pojedine katove. Na petom katu, u zoni kupališta – bazena, posađen je  Lurus nobilis, odnosno lovor visine 4,5 m.

-Za prve goste, koji stižu sada pred Uskrs, tu je wellness okružen s maslinama, grmolikim quercusima i ostalim podrastom, koje pretežno čini mediteransko i aromaticno bilje, kao ružmarin, smilje, pelin, salvia, pistacia, jasmin i slično - kažu veli Runac, koji vjeruje kako će ovi jedinstveni zeleni krovovi biti još jedna odlična referenca poduzeća.

ro136.jpg