PRIMJER Međimurskoj županiji stiže bespovratnih 31,3 milijuna kuna iz EU fondova

| 14.5.2018. u 15:19h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financiranje strateškog gospodarskog projekta Međimurske županije pod nazivom Razvojno edukacijski centar za metalsku industriju - Metalska jezgra. Zahvaljujući tome, stiže više od 31 milijun bespovratnih kuna za prvi znanstveno istraživački centar u Međimurskoj županiji, koja neće trebati iz proračuna ništa sufinancirati, budući da njegove troškove u potpunosti pokrivaju EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Pola za zgradu, pola za opremu

- Čestitam cijelom timu djelatnike naše županije, koji su posljednjih nekoliko godina prolazili vrlo složena i stroga pravila EU komisije. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata jer po prvi puta u povijesti Međimurja osnivamo istraživačku ustanovu povezanu sa znanstvenom izvrsnošću. Uskoro će zaživjeti u prostoru Centra znanja Međimurske županije, odnosno bivšoj vojarni radi povećanja konkurentnosti metalske industrije na području Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske, a čime stavljamo naglasak na ona zanimanja koja imaju visoku dodanu vrijednost. U okviru projekta, čija će provedba trajati 21 mjesec, bit će obnovljen i rekonstruiran već ruševni objekt bivše jahaone te nabavljena napredna tehnološka oprema za provođenje istraživačkih projekata u suradnji znanstvene zajednice i gospodarstva – naglasio je međimurski župan Matija Posavec predstavljajući prošli tjedan projekt za koji je rekao i da je primjer iznimno uspješnog korištenja EU fondova, odnosno poruka kako se i dalje revitaliziraju objekti bivše vojarne.

Direktorica REDEA-a Sandra Polanec Marinović ukazala je da se posljednjih pet godina radilo na Metalskoj jezgri, projektu vrijednom 31,3 milijun kuna, a i cijela je dokumentacija također financirana iz EU fondova.

                        O čemu je točno riječ čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti