Andrej Plenković Foto: VV arhiva

Plenković: Odgodit ćemo plaćanje poreza i doprinosa

Varaždinske vijesti | 13.3.2020. u 12:17h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održan sastanak Vlade RH s članovima kriznog stožera u Banskim dvorima, vezano uz razvoj situacije oko širenja koronavirusa, a osim odluke da se od ponedjeljka na dva tjedna zatvaraju vrtići, osnovne i srednje škole te fakulteti, govorilo se i o utjecaju na grospodarstvo.

- Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna disciplina koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, dvaput dnevno u 9 i u 16 - rekao je Plenković, piše index.hr.

Ministar financija Zdravko Marić nakon sastanka susreće se s predstavnicima industrijskih prehrambenih lanaca kako bi građanima "uputili poruku da nema razloga za masovne odlaske u šoping i pribavljanje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne".

- Mi ćemo se fokusirati na radna mjesta, želimo poduzeti mjere koje će malim poduzetnicima pomoći - rekao je.

- Odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa. Središnji proračun će to nadomjestiti - rekao je premijer Plenković.