LAG Sjeverozapad u Lepoglavi predstavio natječaj za mala obiteljska gospodarstva Foto: LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad u Lepoglavi predstavio natječaj za mala obiteljska gospodarstva

Varaždinske vijesti | 3.4.2018. u 21:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kriteriji za odabir projekata te potrebna dokumentacija za podnošenje prijave na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Sjeverozapad za provedbu tipa operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, predstavljeni su i na radionici koja je 27. ožujka održana u Domu kulture u Lepoglavi.

Za provedbu ovog natječaja planirano je 2.559.900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a Sjeverozapad. Kako je istaknuto na radionici u Lepoglavi, potpore će biti dodijeljene u obliku bespovratnih financijskih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a visina potpore iznosit će 15.000 eura.

Potencijalni prijavitelji na radionici su posebno upoznati s pravilima natječaja, potrebnom dokumentacijom te s rokovima i načinom podnošenja prijava. Tom je prigodom posebno istaknuto kako je procedura prijave na ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad nešto jednostavnija od natječaja za ovaj tip operacije na nacionalnoj razini, pa su predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, pozvani da se prijave na natječaj, kako bi dobili bespovratna sredstva za modernizaciju svojih gospodarstava te unapređenje poslovanja.

LAG_sjeverozapad_-_radionica_lepoglava_1.JPG

- I na ovoj smo radionici pozvali naše poljoprivredne proizvođače da se jave na natječaj i da iskoriste priliku koja im je ponuđena kroz ovaj natječaj iz Programa ruralnog razvoja. Iznos od 15.000 eura bespovratnih sredstava sigurno će im pomoći u razvoju njihovih poljoprivrednih gospodarstava i unaprijediti njihovu proizvodnju i ekonomsku snagu - naglasio je na radionici predsjednik LAG-a Sjeverozapad Marijan Škvarić, koji je tom prigodom najavio kako će Grad Lepoglava subvencionirati izradu projektne dokumentacije za ovaj natječaj u iznosu od 1.800 kuna.

LAG_sjeverozapad_-_radionica_lepoglava_3.JPG

Prijave za natječaj LAG Sjeverozapad će primati od 5. travnja do 7. svibnja, a prijavitelji svoju prijavu moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici isključivo preporučenom poštom na adresu: LAG Sjeverozapad, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava.

Više informacija zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu pronaći na mrežnoj stranici Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad www.lagsz.hr, a sva pitanja vezana uz natječaj potencijalni prijavitelji mogu postaviti na adresi elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nova radionica na kojoj će biti predstavljen tip operacije 6.3. bit će održana u Županijskoj palači u Varaždinu, u srijedu, 4. travnja, s početkom u 13 sati.