Kulturni turizam i festivali teme 8. Rotary Business Foruma u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 2.10.2019. u 12:15h | Objavljeno u Aktualno

U subotu 5. listopada, u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, s početkom u 12 sati, održat će se 8. Rotary Business Forum pod nazivom "Kulturni turizam, festivali i njihove veze sa zajednicom".

Rotary business forum, koji organizira Rotary klub Varaždin 1181, namjenjen je svim građanima, poduzetnicima i djelatnicima u kulturi i turizmu te svima onima koji su zainteresirani za kulturni turizam, njegov rast i razvoj u RH u odnosu na ostale zemlje; festivale kao dio kulturnog turizma, ali i kao dio zajednice, odnosno njihov utjecaj na razvoj sredine, turističkih i ostalih gospodarskih potencijala; ulogu i odnos turističkih zajednica i lokalnih vlasti prema festivalima poput Španicirfesta, Varaždinskih baroknih večeri, Adventa u Zagrebu, Ultre u Splitu i ostalih, te za mogućnosti razvoja kulturnog turizma, zapreke i prijetnje razvoju.

- To su samo neka od pitanja na koje želimo odgovoriti zajedno s našim gostima, predavačima i panelistima. Ovom, već tradicionalnom, Rotary Business Forumu prisustvovati će predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, uprava i organizatora festivala Špancirfest i Varaždinske barokne večeri te ostalih događanja vezanih za kulturni turizam - poručuju organizatori.

Za sve goste i sudionike organiziran je ručak u klubu „Europa Media“, a kotizacija u iznosu od 200,00 kn (100,00 kn za pratnju), u koju je uključen i ručak, može se uplatiti na IBAN HR56 412400311330 00461 kod Kent banke ili na ulazu u HNK, prije početka samog Foruma.