DOZNAJEMO Nakon razgovora o ulasku u vlasništvo C.I.O.S. grupe, američki investitori u Varaždinu

| 23.10.2018. u 08:16h | Objavljeno u Aktualno

Zero Global Waste, američka tvrtka usmjerena na razvoj alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih naprednih tehnologija, spremna je za strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe, koju čine nekoliko poduzeća, među kojima je i C.I.O.S. MBO, vlasnik postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada u Brezju. Najavio je to Jeffory D. Blackard, predsjednik Uprave (CEO) Zero Global Waste i Blackard Global Inc., nakon nedavnog sastanka u sjedištu C.I.O.S.-a i obilaska pogona za recikliranje u Zagrebu i Brezju, odnosno Varaždinu.

Blackard, koji je još prošle godine posjetio Varaždin i HGK Županijsku komoru Varaždin, nalazio se u prvoj polovici ovog mjeseca u višednevnom radnom posjetu Hrvatskoj, a uz njega je bio suvlasnik Zero Global Wastea i bivši senator SAD-a, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum.

- Budući da je tvrtka Zero Global Waste već ranije iskazala interes za strateško partnerstvo s C.I.O.S. Grupom, došli smo da bi se sastali s upravom tvrtke i obišli neke relevantne lokacije. Naime, sektor gospodarenja otpadom, uz turizam, za nas ima veliki investicijski potencijal zbog kojeg smo spremni ulagati u Hrvatsku. Analizom tržišta, zaključili smo da je C.I.O.S. grupa lider u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji i zato je odabrana za našeg strateškog partnera, rekao je Blackard, koji je zajedno s drugim američkim investitorima predstavio i detalje 500 milijuna eura vrijednog turističkog projekta „Pašman rivijera“ konzorcija Blackard Global, u kojem je jedan od partnera C.I.O.S. grupa.

Nakon sastanka u Zagrebu, odnosno obilaska tamošnjeg C.I.O.S.-ovog centra za reciklažu, posjetili su Varaždin, odnosno MBO postrojenje u Brezju, koje je u vlasništvu C.I.O.S. MBO-a, poduzeća u vlasništvu tvrtke C.I.O.M., koju je osnovao Petar Pripuz.

- Iznimno smo zadovoljni s onime što smo vidjeli. Riječ je o modernoj kompaniji s kvalitetnom infrastrukturom, upravljačkom strukturom i potencijalom za daljnji rast. Vjerujemo da je ovo početak prosperitetnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo. Kada postignemo dogovor s vlasnikom C.I.O.S. grupe, u što će se sada uključiti i financijski i pravni stručnjaci, o tome ćemo obavijestiti javnost, rekao je Blackard, dodajući da je zajednički cilj ubrzo postići dogovor da bi skupa krenuli s realizacijom investicije i zajedničke strategije za prvo europsko implementiranje inovativne Zero Global Waste tehnologije obrade otpada upravo u Hrvatskoj, odnosno u Varaždinu.

Koliko je ova investicija za njih važna, kako je naglasio Blackard, dovoljno govori to da je s njima u izaslanstvu bio i Gentry Beach, uspješni investitor i gospodarstvenik, koji je, između ostalog, obnašao i funkciju potpredsjednika nacionalne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa. Osim američkih investitora, zadovoljstvo susretom nisu krili ni u C.I.O.S.-u.

Označeno u