Do 2023. godine Arboretum Opeka će biti u potpunosti revitaliziran?!

| 13.2.2017. u 18:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska županija pripremila je projekt revitalizacije Arboretuma i dvorca Opeka pod nazivom “Arboretum Opeka – zeleni centar kulture” te ga prijavila na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno za sufinanciranje iz fondova Europske unije.

- Želimo promovirati Arboretum Opeku kao jedinstvenu turističku destinaciju u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja nudi spoj kulturnih, povijesnih i prirodnih ljepota - naglašavaju u Varaždinskoj županiji.

Naime, kako napominju, danas se turizam ubraja među najveće i najbrže rastuće gospodarske aktivnosti na svijetu, dok je u Hrvatskoj turizam gospodarska djelatnosti koja kontinuirano bilježi pozitivne rezultate.

- Na tragu tome, kulturna baština stavljena u svrhu turizma, obnovljena i na taj način sačuvana, predstavlja potencijal i pokretanje gospodarstva te ima ulogu u gospodarskom oporavku kroz povećanje zapošljavanja i turističkih izdataka.

Također, kroz unapređenje kulturne baštine, neizravno će se doprinijeti rastu bruto nacionalnog dohotka i porastu broja zaposlenih - kažu u Varaždinskoj županiji..

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u