Čehok uručio bespovratne subvencije za 66 poduzetnika i obrtnika Foto: Krešimir Đurić

Čehok uručio bespovratne subvencije za 66 poduzetnika i obrtnika

| 8.9.2017. u 16:49h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin ove je godine poduzetnicima i obrtnicima kroz projekt “Poduzetnički fond Grada Varaždina”, koji se provodi posljednje četiri godine, dao tri i pol puta više novaca nego prošle godine.

Umjesto prvotno planiranih 400.000, dodijeljeno je 700.000 kuna, a razlog tome je izuzetno veliki interes, odnosno povećanja broja onih koji su zadovoljili sve kriterije.

Naime, od 118 podnositelja prijava, njih 66 je zadovoljilo sve kriterije za dodjelu bespovratnih sredstava, dok je 2014. godine 21 korisnik dobio ukupno 150.000, 2015. godine 23 korisnika dobilo je 256.000, a 2016. godine je 30 korisnika dobilo 194.000. Najmanji iznos potpore ove je godine bio 8.000, a najveći 15.000 kuna.

Zadovoljstvo što se podižu poduzetničke aktivnosti u gradu nije krio gradonačelnik Ivan Čehok koji je danas poduzetnicima i obrtnicima u Gradskoj vijećnici uručio rješenja o dodjeli bespovratnih sredstava.

- Ovo je sigurno dobar znak. Činjenica je da smo morali gotovo dvostruko više nego što smo planirali zagrabiti u proračun da bismo mogli svima izaći ususret, a primili smo trostruko više prijava nego ranije. Sve to pokazuje trend rasta gospodarskih aktivnosti i bilo bi dobro da ta ulaganja osjete i naši sugrađani na plaćama, odnosno da dođe do novih zapošljavanja. Ovo možda jesu mala sredstva, ali u razgovoru s poduzetnicima čuli smo da njima i to puno znači i vjerujem da ćemo iduće godine imati potrebu u proračunu osigurati još više sredstava – napomenuo je Čehok.

Među poduzetnicima i obrtnicima koji su dobili bespovratna sredstva su i Leticija Zadravec (Meskal d.o.o.) te Jasminka Krsnik (Licitarsko srce d.o.o.), koje su zahvalile gradskoj vlasti na pomoći.

- Ova potpora meni i svim ostalim obrtnicima i malim poduzetnicima znači jako puno, treba voditi brigu o nama malima. Mi ćemo našu potporu potrošiti za izradu novog web-shopa – rekla je L. Zadravec, vlasnica poznate cvjećarnice u središtu Varaždina.

Tvrtka Licitarsko srce d.o.o. Varaždincima je poznatija kao "medičarna Kišiček".

- Ovaj posao nije profitabilan, ali zbog ljubavi prema poslu i starim zanatima želimo da se to očuva, a i jedini smo u Varaždinu koji se tim bavimo. Naravno da nam svaka kuna dobro dođe pa tako i ova potpora. Nadam se da će ovakvih stvari biti još jer ulaganja nikada dosta zbog noviteta i unapređenja tehnologije. Za dvije godine slavimo 100. obljetnicu postojanja, a iz obiteljskog obrta izrasli smo u tvrtku s osmero zaposlenih. Bavimo se tradicionalnim zanatom, medičarstvom i svjećarstvom, koji je pred izumiranjem i svi želimo da se održi što duže traje. Djelatnost smo malo jače proširili na svjećarstvo, bavimo se i uvozom staklenih lampuša i distribucijom na području cijele Hrvatske, a čak imamo i izvoz – rekla je J. Krsnik.

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-01.JPG

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-02.JPG

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-06.JPG

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-05.JPG

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-04.JPG

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-03.JPG

poduzetnicki-fond-grada-varazdina-podjela-ugovora-07.JPG