Županija će bebama poklanjati jastuk punjen heljdinim ljuskicama i benkicu s motivom I. Rabuzina Foto: Varaždinska županija

Županija će bebama poklanjati jastuk punjen heljdinim ljuskicama i benkicu s motivom I. Rabuzina

Varaždinske vijesti | 30.12.2019. u 12:46h | Objavljeno u Društvo

Savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević predstavila je danas, 30. prosinca, poklon koji će Varaždinska županija darivati novorođenim bebama s područja Varaždinske županije.

Naime, u predstojećoj 2020. godini novorođena će djeca dobiti benkicu i jastučić oslikani motivom Ivana Rabuzina "Svečanost cvijeća".

Pokloni_za_novorođenčad__4.JPG

- Varaždinska županija kontinuirano radi na uključenju naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u projekte, pa smo tako i na ovom naizgled malom projektu koji pokazuje da mislimo na naše roditelje i našu djecu, uključili OPG Pocedulić. Jastuk koji ćemo pokloniti našim najmlađima punjen je ljuskicama heljde iz domaćeg uzgoja. Kao što znate, Varaždinska županija kroz razne projekte brine o našim mališanima, a radimo i na tome da početkom sljedeće godine dobijemo i službeni status "Županija - prijatelj djece", koji do sada imaju samo dvije županije. – naglasila je Martinčević.

Na konferenciji za medije prisutna je bila i Tamara Šabić ispred OPG-a Pocedulić iz Gornjeg Kućana koji se bave uzgojem heljde.

- Jastučić koji će biti darivan novorođenčadi je punjen heljdinim ljuskicama, a najveći benefit je neznojenje male glavice. Ljuskica ulazi u ljuskicu i zrak na taj način cirkulira, a ima i anatomska svojstva jer se anatomski prilagodi kralješnici. Moram naglasiti kako Varaždinska županija kontinuirano s brojnim projektima i programima podržava domaće proizvođače na čemu ovim putem zahvaljujem – naglasila je Tamara Šabić.

Pokloni_za_novorođenčad__1.JPG

Pokloni_za_novorođenčad__2.JPG

Pokloni_za_novorođenčad__3.JPG