Zrinski art festival u duhu 160. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera: Čeka nas zanimljiv program

J.Š./ Varaždinske vijesti | 1.9.2021. u 11:12h | Objavljeno u Društvo

Napokon, kaže Steiner, svaki je čovjek gospodar svoga mišljenja, a umjetnik svoga djela.

Već šesti puta za redom, od 2. do 5. rujna u Donjem Kraljevcu i Čakovcu, obilježit će konceptualna manifestacija umjetničkog predznaka – Zrinski Art Festival.

Riječ je o međunarodnom festivalu inovativnih umjetničkih praksi te se ovogodišnji Zrinski Art Festival svojim konceptom uključuje u međunarodno obilježavanje 160. godišnjice rođenja dr. Rudolfa Steinera.

Bit će to prilika u kojoj će svi zainteresirani moći pratiti euritmističke predstave, likovna stvaralaštva kao i predavanja na temu utjecaja dr. Rudolfa Steinera u kulturi i umjetnosti.

- Zahvaljujemo svim umjetnicima koji su se ove godine nesebično okrenuli dr. Steineru kao nepresušnom izvoru inspiracije, a družimo se na dvije lokacije u Čakovcu i Donjem Kraljevcu - najavljuju organizatori.

Što se programa tiče, najavljuju organizatori, u suradnji s Dječijim Vrtićem Ftiček, po uzoru na artističke zastave izložene u Čakovcu, kroz program Agri-COOL-ture mali će umjetnici slikati svoje zastavice kojima će se slaviti priroda.

- U petak 3. rujna u Atriju muzeja Međimurja u 10 sati bit će u sklopu Agri-COOL-ture organizirana Škola vrtlarstva za djecu u sklopu koje će se održati mala radionica pripreme i sadnje sadnica bilja dok će se u petak u isto vrijeme u Donjem Kraljevcu održati u 10 sati radionica za djecu "Kao prvo, zagonetno drvo u Centru dr. Rudolfa Steinera" - najavljuju dio programa organizatori.

Inače, Zrinski Art festival je međunarodna manifestacija koja kombinira inovativne umjetničke prakse na osnovi multimedijalnih i eksperimentalnih umjetničkih izričaja i istraživanja u domeni novih medija dizajna i vizualne umjetnosti.

Do sada su na manifestaciji sudjelovali umjetnici iz Slovenije, Mađarske, Velike Britanije, Amerike i Srbije.

Festival se svojim konceptom uključuje u međunarodno obilježavanje 160. godišnjice rođenja dr. Rudolfa Steinera koji je zavičajno vezan za međimurski kraj, a čiji je snažni utjecaj prisutan u svim segmentima europske suvremene umjetnosti, zdrave hrane i okoliša, medicine, rekreacije, kazališta, poezije, plesa, pjevanja i poticanja alternativnog izražavanja u umjetnosti.

U suradnji sa ustanovama i organizacijama priredit će se radionice i predavanja te izložbe i koncerti, večeri poezije i glazbe, kazališne i plesne predstave s domaćim i stranim voditeljima i izvođačima.

Označeno u
Galerija slika