ZNAKOFEST Predavanje o znakovnom jeziku u četvrtak na Sveučilištu Sjever Foto: Pexels/ilustracija

ZNAKOFEST Predavanje o znakovnom jeziku u četvrtak na Sveučilištu Sjever

Varaždinske vijesti | 6.9.2023. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

U sklopu obilježavanja ZnakoFesta - 20. nacionalne smotre hrvatskog znakovnog jezika, u četvrtak 7. rujna u Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever održat će se predavanje pod nazivom "Prepoznaj HZJ kad ga (ne) vidiš", u suradnji s Odjelom za sestrinstvo Sveučilišta Sjever.

Predavanje u zgradi UNIN2, dvorana 110, počinje u 18 sati, a predviđeno trajanje predavanja je 90 minuta. Za sve posjetitelje je ulaz besplatan.

Manifestacijom "ZnakoFest" se 20. godinu zaredom podiže svijest o važnosti znakovnog jezika kako bi se široj javnosti približio hrvatski znakovni jezik i upoznalo ih se sa zajednicom gluhih i gluhoslijepih osoba. Upravo u sklopu navedenog predavanja obrazložit će se porijeklo i utemeljenost hrvatskog znakovnog jezika, ali i druge zanimljivosti i korisne informacije navedene tematike.

Osim u Varaždinu, navedeno predavanje održat će se i u Osijeku te u Splitu.

- Odjel za sestrinstvo i Odjel za fizioterapiju kroz nastavu i radionice u svrhu edukacije studenata, već nekoliko godina imaju uspješnu suradnju s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba "Dodir", stoga nas posebno veseli da ove godine možemo biti domaćini i time podržati ovako značajnu manifestaciju. Dobrodošli su svi zainteresirani studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Sveučilišta, kao i šira zainteresirana javnost - poručili su sa Sveučilišta Sjever.