Bebek slavi 77. rođendan: Nema tajne, to je DNK! Volim rock, u autu slušam Stonese, Zeppeline, Cockera... Foto: Viktor Hranić

Bebek slavi 77. rođendan: Nema tajne, to je DNK! Volim rock, u autu slušam Stonese, Zeppeline, Cockera...

tb/vv | 4.12.2022. u 17:21h | Objavljeno u Društvo

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača ovih prostora prepoznatljivog vokala, čija respektabilna karijera traje već skoro pet desetljeća, po prvi puta će svoje najveće hitove izvesti u Areni Varaždin, 29. prosinca.

- Sretan sam što imam priliku da na najboljem, najvećem i najreprezentativnijem mjestu u Varaždinu odsviram meni osobno najdraži koncert ove godine – otkrio nam je Željko Bebek, kojemu će se na pozornici pridružiti sin Zvone. Najavljuje odličnu zabavu za sve generacije, najbolje iz svakog perioda svoje glazbene karijere.

"Nije lako ostati prepoznatljiv i svoj"

Bebek 16. prosinca slavi 77. rođendan. - Nema tajne, to je DNK, dobar je - smije se.

Na sceni je gotovo pet desetljeća. Kaže kako nije bilo jednostavno ostati prepoznatljiv i svoj.

>>Željko Bebek najavio koncert u varaždinskoj Areni: Najdraža svirka ove godine!

- Bilo je i malo riskantno. Glazba se mijenja svakog desetljeća, slušatelji požele nešto novo i može se dogoditi da, radiš li kompromise, postojiš još kratko vrijeme, prebrišu te. Nastojao sam ostati svoj, duboko udahnuti i pričekati trenutak da donesem ono po čemu me fanovi prepoznaju. I uspio sam u tome – rekao je, istaknuvši kako je to jedini način da „možeš trajati”.

zeljko_bebek__2_of_3_3.jpg

Navodi da energiju i vedrinu crpi iz najljepšeg posla na svijetu – glazbe.

- Glazba me, uz nešto zdravlja, čini savršeno zadovoljnim. Posebno sam sretan što imam velike koncerte, a varaždinski moram spomenuti zbog toga što prije, kada sam dolazio u Varaždin, nije bilo Arene. Ove godine konačno mi se ukazala prilika da pjevam tamo – kaže.

"To je Bebek - idemo to slušati"

- Drago mi je da glazba i dalje aktivno živi bez obzira na različite žanrove i imena, od kojih neka traju, neka nestaju. Oduševljava me to što glazbu ništa ne može zaustaviti. Osobno spadam u one koji su na neki način ambasadori dobre glazbe. Posebno volim rock'n'roll, smatram da za rock'n'roll još uvijek ima dovoljno mjesta i da će se nakon određenog vremena, kako će prolaziti neke stvari jer su sve prolazne, rock'n'roll vratiti na ono mjesto koje mu pripada – poručio je Željko Bebek, a otkrio nam je i tko se nalazi na playlisti koju sluša u automobilu.

zeljko_bebek__1_of_3_2.jpg

- Imam neke svoje zvijezde svoje iz sedamdesetih koje slušam kad vozim auto. Na playlisti su The Rolling Stones, Led Zeppelin, Joe Cocker, The Beatles, uglavnom stari rock'n'roll iz vremena kada se glazba malo ozbiljnije radila. Moram to reći zato što smo imali dobre instrumente i morali smo ih znati dobro svirati, a danas uopće ne moraš znati svirati. Spadam u tu stariju generaciju koje su volile glazbu koju vole gitaristi i siguran sam da sam pronašao taj jedan moment kod publike kad kažu -  'to je Bebek - idemo to slušati' - rekao je Željko Bebek u razgovoru za Varaždinec.

Karte za koncert možete kupiti u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu, po cijeni od 110 kuna za parter, 130 kuna za tribine i 200 kuna za VIP stolove.