Zeleni telefon: Varaždince prošle godine najviše mučili otpad i sječa Dravske park-šume Foto: VV arhiva/ilustracija

Zeleni telefon: Varaždince prošle godine najviše mučili otpad i sječa Dravske park-šume

I.D./Varaždinske vijesti | 26.1.2016. u 08:12h | Objavljeno u Društvo

Na Zelene telefone diljem Hrvatske tijekom 2015. godine zaprimljeno je 2.707 prijava građana o problemima okoliša. Pokazala je to analiza koju su pripremile članice Mreže Zelenih telefona u sklopu projekta "Partnerstva za okoliš", financiranog od strane Europske unije i sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Zeleni telefoni zaprimaju prijave građana o problemima okoliša na jedinstveni broj za cijelu Hrvatsku: 072 123 456. Podaci za prošlu godinu pokazuju da se i dalje najveći broj poziva odnosi na kategoriju "otpad", čak 37% (996) prijava, čime se nastavlja trend iz prijašnjih godina.

(izvor: Mreža Zelenih telefona)

- No za razliku od prijašnjih godina, kada se najveći dio prijava unutar ove kategorije odnosio na neprimjereno odlaganje i zbrinjavanje otpada, odnosno ilegalna odlagališta otpada, u ovom razdoblju povećan je broj upita o mogućnostima odvojenog odlaganja pojedinih vrsta otpada kao i upita o mogućnostima povećanja broja kontejnera i kanti za prikupljanje, a u konačnici građane zanima gdje završava odvojeno prikupljeni otpad. Pretpostavljamo da je razlog tome trendu povećanje razine svijesti građana o potrebi primjerenog zbrinjavanja otpada i njegovog odvajanja prema različitim vrstama - ističu iz Mreže Zelenih telefona.

Od ostalih kategorija ističu se prijave unutar kategorija "zelenilo" (293 prijave) i "voda" (270 prijava). Unutar kategorije zelenilo najčešće su prijave građana iz urbanih sredina, a odnose se na održavanje javnih zelenih površina, konkretno sječu stabala u gradskim parkovima, alejama i slično.

- Vrlo često riječ je o redovnim održavanjima, no kako građani nisu upoznati s planovima redovnog održavanja gradskih poduzeća koja skrbe o javnim zelenim površinama, njihova zabrinutost je po našem sudu opravdana. Smatramo da je osnovni propust poduzeća koja skrbe o javnim zelenim površinama njihova netransparentnost u radu, odnosno pružanje informacija građanima o planovima održavanja javnih zelenih površina. U većini županija unutar ove kategorije pristiže i veliki broj prijava parcela na kojima raste ambrozija - pojašnjavaju iz Mreže Zelenih telefona.

Zajednički problem koji unutar kategorije "vode" prijavljuju stanovnici svih županija je nezakonito pražnjenje septičkih jama i ispuštanje fekalnih voda.  Također, građani reagiraju i na neuobičajene mrlje koje primijete u rijekama, morima i jezerima. Najveći dio prijava aktivisti Zelenih telefona rješavali su samostalno, bez direktne suradnje s pozivateljima, što ukazuje na dva moguća problema: manjak znanja i informacija kod građana te njihov strah od posljedica prijave, čemu u prilog ide i činjenica da je još uvijek više od 50% prijava na Zeleni telefon anonimno.

Među članicama Mreže Zelenih telefona je i varaždinska Udruga za zaštitu i unapređenje čovjekovog okoliša "Franjo Koščec", koja je u 2015. godini zaprimila 225 poziva na Zeleni telefon.

(izvor: Mreža Zelenih telefona)

- Kao što je slučaj i kod Mreže Zelenih telefona, kontinuirano velik broj prijava pripada kategoriji "otpad". Tako je tijekom prošle godine bilo čak 63 ili 28% upita vezanih uz ovu kategoriju. Ta brojka je manja od prošlih godina, ali raste broj upita vezanih uz odlaganje i zbrinjavanje pojedinih vrsta otpada, primjerice tekstila, starih lijekova ili ambalaže od otrova koji se koriste u poljoprivredi - napomenuli su iz varaždinske udruge.

Od ostalih kategorija najviše se ističu "šume" s 22% prijava (49) te "vode" i "zrak" s 11% prijava (24). Najviše upita bilo je vezano uz sječu Park šume uz rijeku Dravu, te ispuštanje otpadnih i fekalnih voda direktno u okoliš, kao i uređivanje i održavanje okoliša (ambrozija, rušenje stabala i sl.).

- Od priključivanja udruge "Franjo Koščec" Mreži Zelenih telefona 2003. godine Zeleni telefon u udruzi je zazvonio ukupno 2.935 puta. Osim Varaždinske županije, pokrivamo i područje Krapinsko-zagorske županije. Kroz godine, statistike pokazuju manji broj prijava s područja Krapinsko-zagorske županije, pretpostavljamo zbog neinformiranosti tamošnjih stanovnika o postojanju Zelenog telefona ili zbog veće povezanosti te županije sa Zagrebačkom županijom - dodaju iz Udruge "Franjo Koščec", uz napomenu da im je cilj što više se približiti lokalnoj zajednici kako bi potaknuli stanovništvo na aktivnije sudjelovanje u rješavanju pitanja vezanih za prirodu i okoliš.

Svako onečišćenje ili devastaciju u okolišu građani mogu prijaviti na Zeleni telefon 072-123-456, telefon udruge 042-200-091, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., osobno ili poštom na adresi S. S. Kranjčevića 7, 42000 Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci