Završio projekt "Zaželi za OSI II": Požrtvovnošću i ljudskošću pomogli u podizanju kvalitete života

vv | 5.4.2023. u 16:03h | Objavljeno u Društvo

Kraju je priveden još jedan Zaželi projekt kojeg je provodilo Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina.

Društvo je projekt pod nazivom „Zaželi za OSI II“ provodilo od 28.07.2022. s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – Faza III“. Ukupni iznos projekta bio je 444.960,00 kn.

Kroz provedbu projekta bilo je zaposleno 9 žena iz skupine teže zapošljivih osoba u svrhu potpore i pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Pružena je pomoć za ukupno 57 starijih i nemoćnih osoba, i jednu osobu s invaliditetom. Isporučeno je 324 paketa kućanskih potrepština.

IMG_7766_1.JPG

Na završnoj konferenciji projekta, predsjednik Društava Ivan Vujec, prof. zahvalio je svima koji su se uključili u rad Društva te svojom požrtvovnošću i ljudskošću pomogli u podizanju kvalitete života prije svega članovima društva - osobama s invaliditetom, ali i svih starijih i nemoćnih krajnjih korisnika na projektu te tako doprinijeli ublažavanju rizika od siromaštva, poticali socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života korisnika.

Također, istaknuo je kako bi mu bilo drago da zaposlene žene nakon završetka projekta ostanu u kontaktu s Društvom, uključe se u radionice te da osjećaju dobru i prijateljsku atmosferu koja prožima naše Društvo.

Potpisivanje_Ugovora.jpg

IMG_98681.jpg