Započela provedba projekta "Svi smo mi kultura" koji u Varaždinu zapošljava troje mladih

| 26.12.2018. u 12:27h | Objavljeno u Društvo

Povodom početka provedbe projekta "Svi smo mi kultura" u petak, 21. prosinca, odražana je konferencija za medije, organizacije civilnog društva, lokalnu vlast te zainteresiranu javnost u prostorima Centra za mlade (Petra Preradovića 4, Varaždin).

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Udruga koje sudjeluju u projektu: Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K.- Zrinka Šajn, Filmsko-kreativni studio VANIMA- Ana Sever, Udruga MOP Sveučilišta Sjever- Hrvoje Selec, Udruga TRASH - Luka Špac te voditeljica projekta "Svi smo mi kultura" Danijela Mikulek.

Jedan od partnera je i grad Varaždin te se prisutnima obratio i gradonačelnik Ivan Čehok. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u suradnji s Ministarstvom kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Opći cilj projekta je razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora te lokalne uprave, a specifični ciljevi su unapređenje postojećih i uspostava novih modela sudioničkog upravljanja u kulturi te jačanje kapaciteta dionika (zaposlenika javnog sektora i organizacija civilnog društva).

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, do travnja 2020. godine. Projektom je zaposleno troje ljudi, uključujući voditeljicu projekta te koordinatora i stručnog suradnika koji će sudjelovati u planiranju i provođenju kulturnih sadržaja, neformalnih edukacija te umrežavanju na nacionalnoj i europskoj razini kroz razmjenu iskustava organizacija civilnog društva.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci