Za sve varaždinske osnovnoškolce i djelatnike škola osigurane zaštitne maskice Foto: Grad Varaždin

Za sve varaždinske osnovnoškolce i djelatnike škola osigurane zaštitne maskice

Varaždinske vijesti | 2.9.2020. u 13:43h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je osigurao zaštitne zdravstvene maske za učenike i djelatnike svih varaždinskih osnovnih škola.

- Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 1870 učenika viših razreda i 583 djelatnika varaždinskih škola, koji su obavezni nositi maske u školi, dobit će po dvije perive maske za višekratnu upotrebu. Za 1916 učenika nižih razreda, koji nisu obavezni nositi masku, ali je preporuka da je nose u javnom prijevozu ili drugim situacijama gdje ulaze u kontakt s drugim osobama, osigurana je po jedna periva, veličinom prilagodljiva dječja maska - priopćili su iz Grada Varaždina.

Maske je Gradu Varaždinu isporučio Varteks, a u popratnoj dokumentaciji navodi se da su materijal, dimenzija i pakiranje maski u sukladnosti s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kako je dogovoreno s ravnateljima osnovnih škola, Centra Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole, maske će učenicima biti podijeljene pri prvom dolasku u školu. Grad Varaždin je u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite u proračunu izdvojio 96.000 kuna za tu namjenu. Predviđene su i rezerve maski koje će biti naknadno distribuirane po potrebi.

Prvog dana nastave, u ponedjeljak 7. rujna, gradonačelnik Ivan Čehok će sa suradnicima posjetiti I. osnovnu školu gdje će pred školom dočekati jedan razred prvašića, podijeliti prsluke za sigurnost u prometu, te poželjeti svim učenicima i roditeljima uspješan početak nove školske godine.

varazdin_maske_za_škole_1.JPG

varazdin_maske_za_škole_2.JPG