Vrhunski kuhari članovima Društva distrofičara odali tajnu izrade Varaždinskog klipiča i zagorske krumpir juhe Foto: DDICDP Varaždin

Vrhunski kuhari članovima Društva distrofičara odali tajnu izrade Varaždinskog klipiča i zagorske krumpir juhe

Varaždinske vijesti | 10.6.2022. u 10:16h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Vrhunski kuharski majstori Damir Crleni i Erich Glavica pokazali su članovima Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina tajne izrade Varaždinskog klipiča i zagorske krumpir juhe.

Članovi Društva oduševljeno su slušali vrsne kuhare i njihove savjete koje će koristiti u svakodnevnom životu kod pripreme jela za sebe i svoje bližnje. Upravo iz tog razloga udruga je u novim prostorima uredila kuhinju koja je pristupačna za invalidska kolica, kako bi osobe s invaliditetom razvijale svoje potencijale i sposobnosti.

Provodi se i program "Rastimo dalje, zanemarimo barijere" koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu kojeg se provode radionice svakodnevnog življenja, koje korisnici s interesom pohađaju. Provode se i kreativne radionice na kojima se izrađuje asortiman koji će se izlagati i na ovogodišnjem Špancirfestu.

- Ovo je bila prva u ciklusu kuharskih radionica koje će našim članovima omogućiti učenje kulinarskih tajni od svjetski priznatih kuhara - istaknuli su iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

DDICDP_Varazdin_09062022_1.jpg

DDICDP_Varazdin_09062022_2.jpg

DDICDP_Varazdin_09062022_3.jpg

DDICDP_Varazdin_09062022_4.jpg