Vrhunski kuhari članovima Društva distrofičara odali tajnu izrade Varaždinskog klipiča i zagorske krumpir juhe Foto: DDICDP Varaždin

Vrhunski kuhari članovima Društva distrofičara odali tajnu izrade Varaždinskog klipiča i zagorske krumpir juhe

Varaždinske vijesti | 10.6.2022. u 10:16h | Objavljeno u Društvo

Vrhunski kuharski majstori Damir Crleni i Erich Glavica pokazali su članovima Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina tajne izrade Varaždinskog klipiča i zagorske krumpir juhe.

Članovi Društva oduševljeno su slušali vrsne kuhare i njihove savjete koje će koristiti u svakodnevnom životu kod pripreme jela za sebe i svoje bližnje. Upravo iz tog razloga udruga je u novim prostorima uredila kuhinju koja je pristupačna za invalidska kolica, kako bi osobe s invaliditetom razvijale svoje potencijale i sposobnosti.

Provodi se i program "Rastimo dalje, zanemarimo barijere" koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu kojeg se provode radionice svakodnevnog življenja, koje korisnici s interesom pohađaju. Provode se i kreativne radionice na kojima se izrađuje asortiman koji će se izlagati i na ovogodišnjem Špancirfestu.

- Ovo je bila prva u ciklusu kuharskih radionica koje će našim članovima omogućiti učenje kulinarskih tajni od svjetski priznatih kuhara - istaknuli su iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

DDICDP_Varazdin_09062022_1.jpg

DDICDP_Varazdin_09062022_2.jpg

DDICDP_Varazdin_09062022_3.jpg

DDICDP_Varazdin_09062022_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci