VOODOOSTOCK ŽAROVNICA 2024 Festival hard rock, etno i blues glazbe u idiličnoj prirodi

vv | 8.6.2024. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

2. VOODOOSTOCK FESTIVAL ŽAROVNICA 2024: Marco Mendoza, Cota G4, Ogenj i drugi majstori (hard)rocka, etna i bluesa okupljaju se od 14. do 16. lipnja (petak/nedjelja) u Žarovnici, pored Lepoglave.

Na Music Ranchu Voodoo Lake u Žarovnici će se od 14. do 16. lipnja (petak - nedjelja) održati 2. izdanje Voodoostock festivala. Publiku očekuje tri dana super atmosfere i jednako takve glazbe.

Prvi dan, u petak, od 18 sati nastupit će jedan od najpoznatijih domaćih cover bendova Southern Crowd, koji publiku diljem Hrvatske i šire oduševljava maestralnim izvedbama southern rock heroja Lynyrd Skynyrd i The Allman Brothers Band, ali i drugih ikona blues&rock glazbe 60-ih i 70-ih.

U subotu će nastupiti trio Superbake, tribute majstori koji sviraju hitove genijalaca tipa ZZ Top, AC/DC, Jimi Hendrix, Queen, Van Halen, Cult, ZZ Top, Billy Idol, Aerosmith i mnogih drugih. Nakon njih na pozornicu će stupiti daruvarski hard rockeri Cota G4, koji iza sebe ima četiri studijska albuma, posljednji od njih „Mjesečeva kći“ objavljen je prošle godine za izdavačku kuću Dallas Records. Cota G4 prošle je godine nastupila na Music ranchu Voodoo Lake i ovo će ekipi biti povratak na omiljeno mjesto.

Subotnji headliner bit će američki glazbenik Marco Mendoza, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri bio član hard rock giganata Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, nastupao s Tedom Nugentom, Johnom Sykesom (Whitesnake, Tygers Of Pan Tang), Davidom Coverdaleom, Dolores O’Riordan (The Cranberries) i brojnim drugim uglednim svjetskim glazbenicima. Prošlogodišnje rujansko gostovanje na istom mjestu toliko ga je oduševilo da uopće nije bilo dvojbe hoće li opet doći i raspoložiti publiku.

No Name Blues Band, slovenski majstori bluesa otvorit će nedjeljni program. Nakon njih nastupa sjajan koprivnički sastav Ogenj, koji punk i rock glazbu kombinira s elementima etno baštine svoga kraja, ali i šire. Ogenj je nedavno objavio novi singl i videospot „Navek on živi“, drugi u nizu koji predstavlja novi album „RepubliKaj“ u izdanju Dallas Records. Koristeći dobro poznatu povijesnu sintagmu naših Frankopana, Ogenj u novom siglu daje svoj obol toj prošloj nekadašnjoj ideji za pravednijom borbom.

Nedjeljni program nastavit će rockeri Bosak & The Second Hand Band, a zaključiti Juraj Jurlina Band.

Koncert u petak počinje u 18 sati, u subotu i nedjelju u 14 sati, a sva tri dana potrajat će do 22 sata, nakon čega se druženje nastavlja do 01 iza ponoći. Ulaz na koncerte je besplatan. Music Ranch Voodoo Lake u Žarovnici najzanimljivije je okupljalište ljubitelja bluesa, rockabillya, hard rocka, countrya i slične urbane glazbe šireg varaždinskog područja. Ali i dalje, s obzirom na to da u koncertnim sadržajima ovog prekrasnog, s istančanim ukusom uređenog mjesta okruženog netaknuom prirodom, uživa sve veći broj posjetitelja iz susjedne Krapinsko-zagorske županije, Zagreba i okolice, pa i iz Slovenije, Austrije i Njemačke. Music Ranch Voodoo Lake nalazi se 7 kilometara od Lepoglave, putem do granice sa Slovenijom.

VOODOO_STOCK.jpg