Vjeronaučna olimpijada Varaždinske biskupije dobila svoje pobjednike Foto: Varaždinska biskupija

Vjeronaučna olimpijada Varaždinske biskupije dobila svoje pobjednike

I.D./Varaždinske vijesti | 20.2.2016. u 08:09h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu je u petak, 19. veljače održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka "Vjeronaučna olimpijada 2016" za učenike osnovnih i srednjih škola, a tema natjecanja bila je "Brak i obitelj u Božjem naumu".

Vjeronaučna olimpijada za osnovnoškolce okupila je ove godine 11 ekipa s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje je održano u V. OŠ Varaždin. Sukladno bodovnom pragu na međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka plasirale su se ekipe OŠ Podturen, OŠ Metel Ožegović iz Radovana, OŠ Trnovec, OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca, OŠ "Vladimir Nazor" iz Svetog Ilije, OŠ "Mihovil Pavlek Miškina" iz Đelekovca, OŠ Donja Dubrava, OŠ Gornji Kneginec, OŠ Vinica, OŠ Cestica i OŠ "Izidor Poljak" iz Višnjice.

Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Trnovec (Dominik Hrupek 8.b, Eleonora Trstenjak 8.a, Jelena Toljan 8.a, Emanuel Balentović 5.b, mentorica vjeroučiteljica Ljiljana Mišak) i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Rijeci od 6. do 8. travnja.

Natjecanje srednjoškolaca održano je u prostorijama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu. Okupilo se 10 srednjoškolskih ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije: Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola Čakovec, Prva gimnazija Varaždin, Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Druga gimnazija Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Srednja škola Koprivnica, Srednja škola Ivanec i Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača.

Najboljima su se pokazali učenici Prve gimnazije Varaždin (Briševac Matea 3.a, Kujavec Ana 1.d, Slunjski Mihael 1.b i Kokot Barbara 4.a, predvođeni mentorom Krunoslavom Burekom) te su se tako plasirali na državnu razinu natjecanja u Rijeci.