Virtualna liga za stvarnu pomoć: 2.300 trkača prikupilo 40.000 kuna za štićenike Zaklada Vita Foto: Zaklada Vita

Virtualna liga za stvarnu pomoć: 2.300 trkača prikupilo 40.000 kuna za štićenike Zaklada Vita

VV | 19.6.2020. u 13:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Više od 2.000 odraslih trkača i čak 300 djece kroz mjesec svibanj sudjelovalo je na "Jači od korone Virtualnoj ligi powered by Intersport". U vrijeme kad se klasične utrke nisu održavale, oni su trčali samostalno ili u manjim grupama i tako se simbolično borili protiv korona virusa, očuvanjem vlastitog zdravlja. Uz trčanje i virtualno druženje na društvenim mrežama, trkači su prikupili 40.000 kuna od startnina i tako osigurali financijsku pomoć za petnaestak štićenika Zaklade za pomoć djeci Vita, koja pomaže roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških i rijetkih bolesti.

S tom su namjenom u Županijskoj palači u Varaždinu upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević i predsjednik Sportskog i rekreativnog klub Sparta Zvonimir Mikašek potpisali Ugovor o donaciji za sredstva koja će se utrošiti na osiguravanje pomoći pri sufinanciranju troškova liječenja te nabavke medicinskih, invalidskih i ortopedskih pomagala te drugih potrepština za liječenje.

Upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević zahvalila je na donaciji te izrazila zadovoljstvo potpisivanjem ugovora.

- Hvala svim trkačima i trkačicama koji su sudjelovali na utrkama s humanitarnim predznakom i omogućili da se pozitivna i poticajna atmosfera s virtualnih utrka sad prenese i na one najpotrebitije, naše male sugrađane kojima su financijska sredstva neophodna za liječenje ili nabavu medicinske opreme. Zahtjeva je puno, no zahvaljujući ovoj donaciji pokrit ćemo trenutne potrebe, stoga u ime svih budućih korisnika i njihovih roditelja zahvaljujem na ovoj inicijativi i odabiru naše Zaklade kao partnera – rekla je upraviteljica te pojasnila kako je zahvaljujući dosadašnjoj pomoći donatora Zaklada novčano pomogla roditeljima čija djeca boluju od cerebralne paralize, šećerne bolesti, tumora, mišićne distrofije, karcinoma, epilepsija, rahitisa, metalne retardacije, autizama i mnogih drugih teških i rijetkih oboljenja, kao i pri nabavi zdravstvenih pomagala.

Predsjednik Sportskog i rekreativnog kluba Sparta Varaždin i urednik portala 3sporta.com Zvonimir Mikašek pojasnio je kako liga nije bila natjecateljskog karaktera, već je važno bilo samo sudjelovati te da je od početka postojala ideja da donacija bude usmjerena upravo bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima.

- Naša liga imala je i humanitarni karakter, od svake startnine za odrasle trkače izdvojili smo 20 kuna za donaciju. Na ovoj virtualnoj trkačkoj ligi sudjelovalo je više od 2.300 trkačica i trkača, od dvogodišnje djece do djedova i baka. Iako su trkači bili doslovno iz cijele Hrvatske, odlučili smo da će donacija biti upućena na područje naše Varaždinske županije Zakladi Vita. Sigurni smo da će ovih 40.000 kuna biti utrošeno na najbolji mogući način, jer će sredstva biti usmjerena direktno najpotrebitijima. Svjesni smo izdataka koje roditelji bolesne djece svakodnevno moraju pokriti, s obzirom da dosta potrebnih lijekova i terapija moraju sami platiti - rekao je direktor lige Zvonimir Mikašek.

Jači od korone Virtualnu ligu powered by Intersport organizirali su portali 3sporta.com i utrka.com, dok je za tehničku provedbu bio zadužen SRK Sparta Varaždin.

Potpisivanju ugovora o donaciji nazočili su i Matija Pintarić te Zlata Mikašek, članovi Organizacijskog odbora ove Lige koja je mnoge potaknula na tjelesnu aktivnost kao jedan od najvažnijih faktora za očuvanje zdravlja.

VITApotpisivanje_3.JPG

VITApotpisivanje_4.JPG

Jaci-od-Korone2020_1.jpg