VINICA 9. koncert "Nek popevka zleči vse" u organizaciji ŽVS Leluja i pod pokroviteljstvom Općine

IKR | 15.1.2023. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Nastupili i već dobro poznati Vinički tamburaši te Viničanka Gabriela Hrženjak, a iz susjednih općina klapa Angeluš i klapa Sv. Juraj

Dobro poznato koncertno događanje "Nek popevka zleči vse" i ove je godine uz svoj, već deveti rođendan priredio Ženski vokalni sastav Leluje, koji djeluje u sklopu viničkog KUD-a Vinica. Na koncertu, održanom pod pokroviteljstvom Općine Vinica, nastupalo je devet izvođača iz okolnih općina i županija od kojih su neki već dobro znani tamošnjoj publici i s kojim članice Leluje već imaju prekrasna prijateljstva, a bilo je i novih lica.

Tako su na 9. koncertu "Nek popevka zleči vse" nastupili već dobro poznati Vinički tamburaši, koji također djeluju u sklopu KUD-a Vinica, a s kojima članice ŽVS Leluje ostvaruju odličnu suradnju. Svojim nastupom sve nazočne je počastila i mlada operna nada, Viničanka Gabriela Hrženjak, a iz susjednih općina članice klape Angeluš iz Općine Cestica i klape Sv. Juraj iz Maruševca, dok su iz Podravine stigle dame iz vokalno instrumentalnog glazbenog sastava Gorbonuk - Kloštar Podravski te muško pjevačko društvo Ferdinand iz Ferdinandovca.

A da članice ŽVS Leluje njeguju i dobrosusjedske odnose i preko granice, pokazuju i gosti iz Slovenije. Tako su se po prvi puta viničkoj publici predstavile članice vokalnog sastava Pesnica iz Maribora, dok muški vokalni sastav Nonet PGD Zlatoličje, sa čijim članovima njeguju pjevačko prijateljstvo, već godinama nastupa na koncertu.

Iako su članice ŽVS-a prošlih godina zbog pandemije imale dulju stanku, nisu željele da koncert bude samo lijepa uspomena pa su ovu godinu odlučile započeti pjesmom i ponovnom organizacijom već tradicionalnog koncerta.

Označeno u