Vinarije Šafran i Matić pozivaju vas u Vinski grad - i nagrađuju! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vinarije Šafran i Matić pozivaju vas u Vinski grad - i nagrađuju!

VV | 25.8.2022. u 09:33h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu traje Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarije Šafran i Matić koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Vinarija Šafran ponosi se svojim povijesnim kontinuitetom u vinogradarstvu i podrumarstvu koje prema pisanim dokumentima seže u davnu 1692. godinu. Vinarija Šafran među najvećim je vinarijama u Varaždinskoj županiji, a vinogradi im se prostiru na dvadesetak hektara bregovitih padina humskog i brezničkog vinogorja. Opremljena je najsuvremenijom opremom za preradu grožđa, fermentaciju, sazrijevanje i čuvanje vina. U okviru vinarije nalazi se punionica s internim laboratorijem za kontrolu mošta i vina, a u gornjem dijelu zgrade nalaze se i prostori za degustaciju te uredi. Naša vina redovito osvajaju najviša odličja na izložbama i ocjenjivanjima u zemlji i inozemstvu.

Vinarija Matić se nalazi u malome selu Otrić-Seoci, koje zajedno s poljem Jezerom pripada općini Pojezerje na sjeverozapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije. Obitelj Matić već desetljećima uzgaja i prerađuje vinovu lozu i grožđe. Loza, zalivena njihovim znojem, ljubavlju i znanjem, naposlijetku rada slatke zrnate plodove u kojima je njihova prošlost, sadasnjost i budućnost.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.
Ova vrhunska vina možete kušati i vi. Sve što trebate učiniti je u komentarima na našem Facebook profilu označiti (tagirati) osobu s kojom želite podijeliti ovu nagradu, koju morate podići danas do 20 sati!