Vinarije Matočec i Novak pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju! Foto: Krešimir Đurić

Vinarije Matočec i Novak pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

VV | 19.8.2022. u 11:49h | Objavljeno u Društvo

Danas počinje Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već sinoć otvorio vrata svojih kućica, su i vinarije Matočec te vinarija Novak, koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Izletište Vinarija Matočec nalazi se u Mičetincu, na prvim obroncima Bilogore, u srcu Podravine. Tlo je tu pjeskovito, a mikroklima idealna za nastanak vrhunskih „vina s peskov“: sauvignon, chardonnay, graševina i pinot sivi.

- Prilikom prvog susreta s našim vinom Pinot sivi Gold preplavljuju vas arome svježih banana i prezrelog manga, koje već kod drugog gutljaja prelaze u intenzivne note vinogradarske breskve i bijelih ruža, veli Nada Matočec, koja vodi istoimeni đurđevački OPG u Đurđevcu.

A u kvalitetu Matočecovog vina Pinot sivi Gold moći će uvjeriti nesretniji čitatelj ili čitateljica, koji na našoj Facebook stranici lajka ovu objavu, odnosno tagiraju osobu koju vode sa sobom. Butelju treba preuzeti danas do 20 sati u njihovoj kućici u Vinskom gradu.

Novak_Matucec___1_of_1_.jpg

I još jedan čitatelj ili čitateljica, koja napravi isto, moći će danas do 20 sati preuzeti butelju vina, i to Rose Vinarije Novak, koja se nalazi u naselju Banfi na brežuljkastom dijelu Međimurja, nedaleko od Štrigove i slovenske granice. Tu Danica i Boris obitelj Novak vode vinsku kuću te nastavljaju tradiciju vinogradarstva i vinarstva proizvodeći, danas na suvremen način, vina vrhunske kvalitete, plemenitih bukea, izraženih sortnih svojstava i geografske prepoznatljivosti, budući da im se vinogradi nalaze na dobrim položajima u Sv. Urbanu.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.