Vinarije Cmrečnjak i Najman pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju! Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Vinarije Cmrečnjak i Najman pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

vv | 21.8.2022. u 13:50h | Objavljeno u Društvo

Počeo je Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarija Cmrečnjak te vinarija Najman koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Vinarija Cmrečnjak danas je moderna vinarija koja raspolaže suvremenom tehnologijom za obradu grožđa i vina zahvaljujući kojoj na tržište stavlja 17 vrsta vrhunskih vina. Danas raspolažu sa 27 ha vrhunskih vinogradskih terena. Ponose se i „Mađerkinim bregom“, najkvalitetnijim vinogradarskim položajem u Međimurju, a i puno šire. Od prve butelje do danas proteklo je dva desetljeća i nekoliko godina, a Vinarija Cmrečnjak ponosno može pokazati mnoštvo nagrada i medalja. Vina njeguju u podrumu koji se proteže na 1000 kvadrata. Slogan vinarije je "kvaliteta tradicije" i drže ga se od sadnje vinograda do punjenja vina u butelje.

U kvalitetu fina možete se uvjeriti i vi. Najsretnijeg čitatelja ili čitateljicu, koji na našoj Facebook stranici lajka ovu objavu, odnosno tagiru osobu koju vode sa sobom dobit će butelju vinarije Kopjar.

I još jedan čitatelj ili čitateljica, koja napravi isto, moći će danas do 20 sati preuzeti butelju vina vinarije Najman.  OPG Najman je prošao put od hobija do vrhunskog biznisa. Postoje od od 2006 godine, a bave se vinogradarstvom i vinarstvom. Trenutno obrađuju cca 2,5 ha vinograda. Od sorti tu su graševina, rajsnki rizling, moslavac, sauvignon, crni pinot, prtugizec i muškat žuti.
Vina od navedenih sorti pune u butelje, a bijeli cuvee naziva Toplička Iskra prodaju u rinfuzi. U ponudi imaju još i rose od crnog pinota, kao i pjenušac rose, također od sorte crni pinot. Vina odnjegovana u Vinariji Najman su u kategoriji kvalitetnih vina, svježa su i užitna.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.

Igrajte s nama i osvojite vrijedne nagrade, koje možete podići danas do 20 sati!