VIDEO IV. OŠ Varaždin na drugačiji način obilježila Dan škole Foto: Krešimir Đurić

VIDEO IV. OŠ Varaždin na drugačiji način obilježila Dan škole

vv | 1.6.2024. u 15:24h | Objavljeno u Društvo

U srijedu, 29. svibnja, IV. OŠ Varaždin obilježila je i proslavila Dan škole na drugačiji način nego inače.

Nakon pozdravnog govora ravnateljice škole, Marjane Boršćak-Sudec, učenici su iznijeli raznolik i veseli program. Voditeljice programa su bile učenice Roza Golubić i Ana Kalčev uz mentorstvo učiteljice Natalije Lovreković.

Program je uključivao himnu IV.OŠ Varaždin u izvedbi školskog zbora i mentorice Džane Talijančić, pjesme poput „House of the Rising Sun“, „Hey, Jude“, „Sve još miriše na nju“, „Believer“ u izvedbi školskog benda „Opaka sedmica“. Solistice su bile Ana Jakopec, Zara Korotaj i Gabrijela Cepanec.

Recitaciju „Kako živi Antuntun“ izveli su najmlađi učenici i to svi učenici 1.a razreda koje je uvježbala razrednica Marija Ilić-Konjić. Vjeroučiteljica Aleksandra Lukavečki je uvježbala nešto starije učenike recitaciju „Moja staza“ .

Plesnu točku s elementima gimnastike i pjesmu „Flowers“ izvele su učenice iz 2.b razreda uz mentorstvo razrednice Jacinte Kolarić. Časna sestra Marija Tea Juratović na podij je izvela mnoštvo raspjevanih učenika nižih razreda koji su izveli pjesmu „Tko sam ja“.

Školska filmska družina „Bunker“ uz mentorice Marinu Mavrek i Silviju Špiranec prikazala je svoje kreativne i zanimljive filmske uratke „Mi smo Četvrtka, naravno da…“, „Izazov nad izazovima“, „Prekid „ i „Šuma Striborova“ .

Sve točke programa u izvedbi učenika bile su uvježbane zahvaljujući njihovim učiteljicama, vjeroučiteljici, časnoj te su razveselili puno gledalište roditelja i ostalih uzvanika.

Po završetku programa u holu škole, sportski dio programa održao se u školskom dvorištu. U organizaciji učitelja Nevesina Vusića i Marka Žganca, svi učenici su sudjelovali u krosu. Najbržima je na kraju programa ravnateljica uručila zaslužene medalje. Svi učenici mogli su se počastiti vodom, klipićima, štrudlama i sladoledom.

Nogometna utakmica između učenika i učitelja završila je pobjedom iskusnijih igrača - učitelja. Utakmicu graničara odigrale su i učenice protiv učiteljica. Bio je to zabavan i uspješan način proslave najvažnijega dana za učenike i djelatnike.

- Zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima, tehničkom osoblju, roditeljima, našim bivšim djelatnicima i svima koji su omogućili da ovaj dan bude ispunjen veseljem, zajedništvom i pozitivnim emocijama - istaknuli su iz škole.