"The best way to observe a fish is to become a fish", Jacques Cousteau Foto: Voyage Mistress

VIDEO Podržite varaždinsku avanturisticu Željku Baniček da ostvari avanturu života

N.L./Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 20:36h | Objavljeno u Društvo

Fjällräven Polar je ekspedicija koja testira limite života u divljini skandinavskog Arktika te se tradicionalno održava od 1997. godine. U trajanju od pet dana grupa iskusnih mentora i 24 neiskusna kandidata iz cijelog svijeta kreće u polarnu avanturu saonicama koje vuče 100 uvježbanih pasa kroz 300 kilometara snježne bjeline.

Dvanaest kandidata koji sakupe najviši broj glasova publike u svojoj skupini zemlje koju predstavljaju (Hrvatska se ubraja u ostale zemlje) automatski osvaja svoje mjesto za avanturu života, a preostalih 12 kandidata bira stručni žiri.

Željka Baniček, rođena u Varaždinu, traži svoje mjesto u ovoj avanturi života. Željka je jedina prijavljena kandidatkinja iz Hrvatske i šire regije te moli pomoć građana za podršku i glasovanje za odlazak na skandinavsku ekspediciju. Željka je poznata avanturistica i putopisac koji uveseljava svoje pratitelje pričama iz svijeta posljednjih desetak godina. Nedavno je održala predavanje u Zagrebu u knjižnici Bogdan Ogrizović u organizaciji Hrvatsko-hispanskog društva, o svom posljednjem putovanju, avanturi kroz 90 kilometara džungle u Gvatemali u potrazi za izgubljenim carstvom Maja, koje će u nedjelju održati i u Varaždinu u pubu Medina škrinja u 17 sati.

Željka je velika zaljubljenica u tropske krajeve, sunce i more. Sudjelovanje u Fjällräven Polar ekspediciji, gdje temperature sežu i do -30 Celzijevih stupnjeva, za Željku će biti pravi izazov.

Pozivamo vas da podržite Željku Baniček u ovoj avanturi glasovanjem na sljedećoj stranici: http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=640 i samim time osigurate joj sudjelovanje u ovoj ekspediciji, na kojoj će nesumnjivo nastati zanimljive priče koje će podijeliti s publikom nakon povratka.

Ideja o ekspediciji započela je u ranim 1990-ima kada je osnivač tvrtke Fjällräven Åke Nordin upoznao Kentha Fjellborga, vodećeg vozača saonica sa psećom zapregom iz Švedske. Nakon pomnog planiranja, prva ekspedicija Fjällräven Polar u Skandinavskom Arktiku održana je 1997. godine, kada je prva grupa običnih ljudi pokazala pravi duh ove snježne avanture.

PUT(OPIS)NE priče

Putopisno predavanje pod nazivom "U potrazi za izgubljenim carstvom Maja u Gvatemali" Maja Baniček će održati u nedjelju 11. prosinca u 17 sati u pubu Medina Škrinja u Varaždinu.

Na prvoj putopisnoj večeri u sklopu programa PUT(OPIS)NE priče, predstavit će se Željka Baniček, inicijatorica programa i velika ovisnica o putovanjima. Vulkani, kakao i džungla samo su neke od asocijacija vezanih uz Gvatemalu koju je Željka posjetila 2016. godine. Putopisno predavanje „U potrazi za izgubljenim carstvom Maja u Gvatemali“ dotaknut će se i tematike domorodačkog stanovništva Maja, autoričinog istraživanja najveće piramide „La Danta“ i El mirador-a, najvećeg otkrivenog arheološkog nalazišta koje je ostalo neistraženo sve do početka 2000. godine. Koje sve tajne krije i kakvu težinu nosi ovo mjesto, saznajte u nedjelju, 11. prosinca u 17 sati, u neformalnom i ugodnom ambijentu Medine Škrinje.

Program je besplatan.

Organiziraju:

- Pub Medina Škrinja

- Udruga Polja kulture

- Blog VoyageMistress

O autorici:

Željka Baniček je veliki zaljubljenik u putovanja te je proputovala više od 35 zemalja diljem svijeta i živjela u 7 zemalja. Prvo samostalno putovanje bilo je davne 2003. godine kada je provela ljeto u Latviji. Svoje dogodovštine s putovanja često dijeli s prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama i na svojim blog stranicama. Nedavno je u Zagrebu održala predavanje u organizaciji Hrvatsko-hispanskog društva na temu Gvatemale. Fotografije i priče s putovanja objavljivala je i u novinama, Lonely Planet vodiču za Hrvatsku, te u nekoliko TV reportaža.

Web stranica: www.voyagemistress.com

Facebook: https://www.facebook.com/voyagemistress

Instagram: https://www.instagram.com/voyagemistress/

Video sadržaj