VI. OŠ Varaždin sudjelovala u još jednom uspješnom Erasmus+ projektu Datadrive

VV | 23.3.2021. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

VI. OŠ Varaždin sudjelovala u još jednom uspješnom Erasmus+ projektu Datadrive. U projekt DATADRIVE pod vodstvom Luksemburga bilo je uključeno pet europskih partnera.

Sudjelovali su učitelji iz Hrvatske VI. OŠ Varaždin (Nina Prašnjak, Margareta Živković, Zdenka Šopar, Mario Stančić), kolege iz zajednice njemačkog govornog područja u Belgiji, kolege iz Nizozemske, Luksemburga i Velike Britanije.

Cilj je projekta bilo osnaživanje učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja alatima za unapređenje rada škola na temelju dostupnih podataka.

Projekt je trajao tri godine, a održavao se u Luksemburgu i Belgiji. Treći susret je trebao biti u Zagrebu, ali je zbog pandemije održan u virtualnom okruženju 11. i 12. ožujka 2021.

Redoslijed aktivnosti:

2018. – 2019.: izrada potrebnih okvira, instrumenata, pokazatelja i sadržaja radionica stručnoga usavršavanja.

2019. – 2020.: radionice za mentore u školama partnerima o primjeni okvira i alata te kontinuirano prikupljanje povratnih informacija.

2020. – 2021.: objedinjavanje povratnih informacija iz škola, dorada okvira i alata, priprema diseminacije i primjenjivosti.

Učitelji su u aktivnom radu imali priliku naučiti kako se definira cilj kojim se želi poboljšati rad škole, kako se odabiru najprikladniji izvori podataka za prepoznavanje osnovnih uzroka problema, prolaženje kroz postupak analize podataka te provođenje spoznaja u poboljšanje rada škola kao i osmišljavanje akcijskoga plana provedbe promjena.

Rezultati projekta bit će tiskanje priručnika za timove koji rade na unapređenju rada škola, izrada online zbirke videouputa te provođenje radionica o podatkovnoj pismenosti.

WhatsApp_Image_2021-03-19_at_09.17.30.jpeg

WhatsApp_Image_2021-03-19_at_09.15.39.jpeg

WhatsApp_Image_2021-03-19_at_09.13.11.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci