Varaždinski vrtić "Dječji svijet" s projektom "Mijenjamo se" na državnu smotru Foto: Ilustracija/Dječji vrtić Dječji svijet

Varaždinski vrtić "Dječji svijet" s projektom "Mijenjamo se" na državnu smotru

VV | 2.5.2023. u 18:19h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić „Dječji svijet“ sudjelovao je na Regionalnoj smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, na kojoj su sudjelovali dječji vrtići iz četiri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske.

Projekt naziva "Mijenjajmo se“ Dječjeg vrtića "Dječji svijet" prezentirale su pedagoginja Magdalena Erdelja i odgojiteljica Nataša Gotal.

- Prikazano je kako su u sklopu projekta djeca usvojila jasno izražavati vlastite stavove i mišljenja, primjereno reagirati i upozoravati na nepravedna i nepoštena ponašanja, donositi zajedničke odluke razmatranjem i dogovaranjem, te su ustvrdila da nitko nema pravo biti nepravedan - ističu u vrtiću.

Povjerenstvo Regionalne smotre i viša savjetnica za predškolski odgoj mr. sc. Andreja Silić dodijelili su najviše pohvale ideji, provedbi i učinku projekta te su odlučili da projekt bude predstavljen i na Državnoj smotri u svibnju. Dječjem vrtiću "Dječji svijet“ ovo je već osmi plasman na smotru državne razine.