Varaždinski vokalni ansambl na Badnjak donosi glazbenu čaroliju na Korzo Foto: KUV

Varaždinski vokalni ansambl na Badnjak donosi glazbenu čaroliju na Korzo

Varaždinske vijesti | 23.12.2022. u 18:13h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski vokalni ansambl na Badnjak će u 19 sati nastupiti na Korzu, u okviru programa "Advent u Varaždinu".

Varaždinski vokalni ansambl je ansambl koji izvodi pjesme a capella, pretežito u pop i jazz stilu, ali nisu im strani ni svi ostali žanrovi. U njihovim izvedbama glas se često koristi kao sredstvo oponašanja zvučnih boja raznih instrumenata te svaki član unutar ansambla nosi ulogu solista.

- Glasovne boje svakog člana istaknute su tim više pjevanjem na mikrofone što iziskuje izričitu preciznost i kontrolu u posebnoj vrsti vokalne tehnike. U tom smislu Varaždinski vokalni ansambl je jedinstven u Varaždinu a i šire. Ansambl je osnovan ove godine na prijedlog Janje Knapić Omranloo i istaknutog dirigenta Milada Omranloo, koji ujedno djeluje i kao voditelj ansambla, a pod pokroviteljstvom Koncertnog ureda u Varaždinu - priopćili su iz Koncertnog ureda.

Varaždinski vokalni ansambl zasad čini 15-ak članova.

- Njihov dirigent Milad Omranloo i asistentica dirigenta Janja Knapić Omranloo imaju veliku želju stvoriti zvučno i vizualno prepoznatljiv ansambl u Hrvatskoj i u svijetu koji se ističe prvenstveno visokom kvalitetom glazbene izvedbe i jedinstvenošću. Također, Varaždinski vokalni ansambl je na dobrom putu da vrlo brzo postane jedan od reprezentativnih ansambala Varaždina i Hrvatske u svijetu - napomenuli su iz Koncertnog ureda.

Varazdinski_vokalni_ansambl_23122022.jpg