Varaždinski HNS Odjelu za pedijatriju uručio donaciju, a najmlađe pacijente razveselio darovima Foto: HNS Varaždin

Varaždinski HNS Odjelu za pedijatriju uručio donaciju, a najmlađe pacijente razveselio darovima

Varaždinske vijesti | 8.12.2022. u 08:40h | Objavljeno u Društvo

Članovi Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina, zajedno sa Ženskom inicijativom HNS-a Varaždin, već tradicionalno, uoči blagdana uručili su donaciju Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin.

Tako su na Dan Grada Varaždina varaždinsku pedijatriju obogatili donacijom toplomjera, inhalatora i ostalih potrepština nužnih za normalno funkcioniranje Odjela i zbrinjavanje mališana kojima su blagdan omiljenog dječjeg sveca, svetog Nikole uljepšali slatkim paketićima i plišanim igračkama.

- Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan svim Varaždinkama i Varaždincima čestitao je Dan Grada uz želje da se ova kriza vlasti što prije razriješi na demokratski, zakonit i moralan način - priopćili su iz HNS-a.

- Varaždinski HNS ovakvim i sličnim aktivnostima pokazuje društvenu odgovornost i brigu o našim najpotrebitijim građanima, a u ovom slučaju to su naši najmlađi koji nažalost blagdane provode u bolnici. Kako bismo im barem malo olakšali taj boravak, njih 20-ak koliko ih se trenutno nalazi na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin razveselili smo slatkim paketićima i prigodnim igračkama te im uljepšali današnji blagdan Svetog Nikole – kazao je Klopotan.

Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative varaždinskog HNS-a naglasila je kako je cilj ove donacije olakšati funkcioniranje Odjela za pedijatriju.

- Uz ono što im je neophodno kako bi mogli obavljati posao zbrinjavanja i liječenja najmlađih članova našeg društva, mališanima smo poklonili i slatke paketiće i plišance kako bismo im uljepšali blagdan Svetog Nikole i olakšali boravak u bolnici – rekla je Parlaj.

U donaciji su se uz toplomjere i inhalatore našle i potrepštine poput pelena i dječjih maramica koje varaždinskoj pedijatriji uvijek dobro dođu. To je potvrdila i Branka Maretić, voditeljica Odjela, koja je zahvalila varaždinskom HNS-u koji svake godine donira ono što je neophodno za njihov rad.

- Stvari kao što su toplomjeri i inhalatori su potrošna roba, stalno se kvare, puno ih koristimo i stalno nam trebaju tako da smo presretni zbog tih donacija. Što se tiče slatkiša i plišanaca, najmanji će biti najveseliji zbog čega smo stvarno zahvalni – poručila je Maretić.

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_2.jpg

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_3.jpg

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_4.jpg

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_5.jpg

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_6.jpg

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_7.jpg

HNS_Donacija_OB_Varazdin_06122022_8.jpg