Varaždinska mezzosopranistica Margareta Matišić provodi ljeto u - zimskoj jakni Foto: Privatni album

Varaždinska mezzosopranistica Margareta Matišić provodi ljeto u - zimskoj jakni

VV/gloria.hr | 19.7.2024. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Dok se cijela Hrvatska danima crveni od toplinskog udara, 35-godišnja varaždinska mezzosopranistica Margareta Matišić svoj je spas od vrućina pronašla u Finskoj, gdje ljeto provodi radno (i u zimskoj jakni) na jednoj od najspektakularnijih opernih pozornica na svijetu.

Na opernom festivalu Savonlinna, koji je utemeljen prije 112 godina, nastupa u Verdijevom "Nabuccu" u ulozi Fenene, a održava se u srednjovjekovnom dvorcu Olavinlinna u koji svake godine privuče 70 tisuća gledatelja, piše gloria.hr.

- Festival ljubiteljima opere iz cijelog svijeta nudi i šetnju perivojem povijesnog dvorca, smještenom na najvećem finskom jezeru Saimma, uživanje u prirodnim ljepotama i lokalnoj gastronomiji - priča Margareta Matišić koja je ulogu dobila na poziv direkcije festivala.

- U Finskoj sam već dva mjeseca, a debitirala sam s velikim uspjehom nakon mjesec dana intenzivnih proba od osam sati na dan - priča Margareta i dodaje kako je fenomenalan osjećaj izaći na spektakularnu natkrivenu pozornicu unutar dvorca s 2300 mjesta.

Svih osam izvedbi do kraja srpnja su rasprodane, a Margareta Matišić je na premijeri zaradila hvalospjeve kritike. Osim "Nabucca" izvode se i Wagnerov "Lohengrin", Mozartov "Don Giovanni" i Smetanina "Prodana nevjesta".

- Neki dan smo se smrzavali na 12 stupnjeva, pa sam dan na probi provela u čizmama i zimskoj jakni s kapuljačom na glavi - kazala je Margareta, a više pročitajte na gloria.hr.