Varaždinska biskupija - raspored misa na Cvjetnicu, Vazmeno trodnevlje i Uskrs

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.3.2016. u 12:43h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će na Cvjetnicu – nedjelju Muke Gospodnje, 20. ožujka, misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu s početkom u 11 sati. Misi će prethoditi blagoslov maslinovih i cvjetnih grančica u parku kod katedrale te svečana procesija.

Na Veliki četvrtak 24. ožujka u 10 sati predvodit će u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu Misu posvete ulja u zajedništvu sa svećenicima Varaždinske biskupije. Biskup Mrzljak predvodit će i Misu Večere Gospodnje u katedrali u 18 sati.

Na Veliki petak 25. ožujka u 11 i 30 sati, Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, koji obnaša i službu predsjednika Hrvatskoga Caritasa, već tradicionalno, posjetit će volontere i korisnike pučke kuhinje Caritasa Varaždinske biskupije u Varaždinu te će u 17 sati predvodit Službu Muke Gospodnje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu.

Na Veliku subotu 26. ožujka, predvodit će Vazmeno bdjenje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 20 sati dok će 27. ožujka, na Nedjelju Uskrsnuća Isusova, mons. Josip Mrzljak predvodit uskrsno misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 11 sati.

U Lepoglavi se već tradicionalno na Cvjetnicu – nedjelju Muke Gospodnje 20. ožujka priređuje pobožnost križnog puta nadahnutog mučeništvom bl. Alojzija Stepinca kojeg će i ove godine predvodit mons. Josip Mrzljak.

Križni put započinje u 16 sati od kipa bl. Alojzija Stepinca koji se nalazi kod župne crkve, prolazi uz zidove Kaznionice, uzdiže se na brdo Gorica i završava u kapeli sv. Ivana Krstitelja. Četrnaest postaja Isusovog križnog puta prispodobljeno je s mučeništvom bl. Alojzija koji je u lepoglavskoj kaznionici proveo više od pet godina. Posebno će se ove godine moliti za njegovo što skorije proglašenje svetim. U pobožnosti sudjeluju brojne udruge s područja župe i grada, te vjernici župe Lepoglava, Bednjanskog dekanata i drugih župa.