Varaždinac Davor Meštrović najbolji barista u Hrvatskoj!

| 24.4.2024. u 12:48h | Objavljeno u Društvo

32-godišnji Varaždinac Davor Meštrović koji radi kao barista u caffe baru 'Garaža' u Varaždinu pobjednik je Julius Meinl Barista Cup-a, odnosno državnog natjecanja koje se održavalo u Rovinju te u rujnu putuje na svjetsko finale koje se održava u Beču. Julius Meinl Barista Cup je zapravo natjecanje koje se sastojalo od 3 kategorije: espresso, latte art i signature drink, a Davor je pokazao svoje vještine i pobijedio u konkurenciji od 8 barista iz raznih dijelova Hrvatske.

Davor se prijavio na nagovor prijatelja i šefa i na svojem je prvom natjecanju odmah odnio pobjedu.

- Prva faza se sastojala od toga da smo se snimali da vide kako baratam aparatom, kako mi ide latte art i slično. Izabrali su me zatim u najbolji devet i tako sam došao do druge faze, odnosno do Rovinja – ispričao nam je Davor.

S nestrpljenjem iščekuje svjetsko prvenstvo u Beču, a pobjednik toga natjecanja putuje na plantažu kavu u Honduras. - Pošto mi je ovo u Rovinju bilo prvi puta, ne znam što očekivati osim jake konkurencije. Ipak tu dolaze ljudi koji su najbolji u svojoj državi – kaže Davor.

Što se pak tiče ugostiteljstva, Davor se osvrnuo na trenutačnu situaciju ponude i potražnje na tržištu i rekao kako radnici u ugostiteljstvu više nisu podcijenjeni, već naprotiv, ugostitelji sada prilagođavaju plaće zahtjevima radnika. Svoj posao voli, a najviše mu se sviđa latte art, odnosno crtanje po kavi.

- Ja radim samo unutar šanka i upravo mi iz toga razloga to ide, to volim i baš sam se iz tog razloga prijavio na natjecanje – ispričao nam je Davor.

Naravno, želimo mu svu sreću na natjecanju u Beču!