VANIMA besplatnim projekcijama u kinu Gaj slavi Međunarodni dan animacije Foto: VANIMA

VANIMA besplatnim projekcijama u kinu Gaj slavi Međunarodni dan animacije

Varaždinske vijesti | 27.10.2022. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Besplatnom projekcijom recentnih animiranih filmova iz svoje produkcije, Filmsko-kreativni studio VANIMA će u petak, 28. listopada u varaždinskom kinu Gaj obilježiti Međunarodni dan animacije.

Program je jedna od brojnih filmskih manifestacija što se odvijaju u pedesetak zemalja svijeta u spomen na dan kad je 1892. Emile Reynaud u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci.

Budući da je Varaždin upravo zahvaljujući VANIMI jedno od važnih središta dječje filmske animacije u Hrvatskoj i u svijetu, Vanimatori u suradnji s ASIFA Hrvatskom i POU Varaždin Međunarodni dan animacije obilježavaju već dugi niz godina.

Tijekom projekcije koja će u kinu Gaj u Varaždinu u petak, 28. listopada početi u 17 sati, publika će moći vidjeti raznovrsne animirane filmove koje su protekle godine stvarali djeca i mladi u VANIMI. Bit će prikazani filmovi "Zubi bubi", "PreobrAždaj", "Pokloni svoj mi foto", "SF pročitan", "Gradili smo grad" i " Kamen, škare, papir", a autori ovih animacija će dobiti i prigodna priznanja VANIME.

vanima_medjunarodni_dan_animacije_26102022_2.jpg