Uz vaučer HZZ-a do edukacije na Sveučilištu Sjever za traženo zanimanje na tržištu rada Foto: Sveučilište Sjever

Uz vaučer HZZ-a do edukacije na Sveučilištu Sjever za traženo zanimanje na tržištu rada

Varaždinske vijesti | 5.6.2024. u 16:35h | Objavljeno u Društvo

Poslovi njegovateljica i njegovatelja sve su traženiji na tržištu rada, a uz pomoć vaučera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje besplatno se edukacija može steći na Sveučilištu Sjever.

Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever uskoro kreće s provedbom novog programa cjeloživotnog učenja pod pod nazivom "Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije njegovatelj/njegovateljica u institucionalnoj i izvaninstitucionalnoj skrbi o starijim i nemoćnim osobama".

Program je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i upisuje se u e-radnu knjigu. Provodi se u trajanju od 750 sati od kojih vođeni proces učenja i poučavanja traje 155 nastavnih sati, učenje temeljeno na znanju 455, a samostalne aktivnosti polaznika 165 sati.

Redovna cijena programa je 1.025,68 eura po polazniku, no uz korištenje vaučera on je besplatan za polaznike i polaznice koji moraju imati završenu osnovnu školu i biti stariji od 18 godina, te imati potvrdu liječnika medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za poslove njegovatelja/njegovateljice.

sveuciliste_sjever_vaucer_njegovatelji_05062024_2.jpg

- Ovaj program ne samo da će doprinijeti osobnom i profesionalnom razvoju osoblja zaposlenog u domovima za starije i nemoćne, već će im također omogućiti da još bolje odgovore na potrebe štićenika, stvarajući tako okruženje koje je sigurno i poticajno za sve. Kroz edukaciju polaznici će steći brojne kompetencije, između ostalog, od postupaka u njezi starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, kako komunicirati s njima, kako primijeniti pravila i postupke higijene i prostora do pružanja prve pomoći - ističu iz Sveučilišta Sjever.

Prijave za osposobljavanje vrše se putem stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. i poveznice https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/programi/njegovatelj-njegovateljica-u-institucionalnoj-i-izvaninstitucionalnoj-skrbi-o-starijim-i-nemocnim-osobama-34/, a više informacija o programu zainteresirani mogu dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Planirani početak programa osposobljavanja je po formiranju grupe polaznika.

sveuciliste_sjever_vaucer_njegovatelji_05062024_1.jpg