USPJEH Dr. Mateja Grizelj Benussi na čelu Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske Foto: Krešimir Đurić

USPJEH Dr. Mateja Grizelj Benussi na čelu Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske

| 6.6.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Mateja Grizelj Benussi, dr. med, specijalist psihijatar, voditeljica Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, ove je godine preuzela dvogodišnji mandat predsjednice Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske pri Hrvatskom psihijatrijskom društvu.

Značaj ovog uspjeha to je veći kad se u obzir uzme podatak da je na čelo Sekcije prvi put došla osoba koja nije zaposlena u gradu Zagrebu i ne dolazi iz bolničkog sustava, što doprinosi i ugledu županijskog Zavoda.

- Sekcija mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske je dio Hrvatskog psihijatrijskog društva (HPD-a), koje predstavlja krovnu instituciju hrvatske psihijatrije, a osnovana je 2005. godine s ciljem promicanja edukacije iz psihijatrije - rekla nam je dr. Grizelj Benussi, dodavši da je radom sekcije obuhvaćeno više od 300 članova, a članovi sekcije mogu biti liječnici specijalizanti psihijatrije i psihijatri starosti do 40 godina ili do sedam godina specijalističkog staža.

Više o radu Sekcije mladih psihijatara te aktivnostima i novitetima Odjela za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...