UPISNA GROZNICA Koje su najpoželjnije srednje škole u našoj županiji u prvim danima prijava? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

UPISNA GROZNICA Koje su najpoželjnije srednje škole u našoj županiji u prvim danima prijava?

IHR/Varaždinske vijesti | 4.7.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Prva i Druga gimnazija, Medicinska i Elektrostrojarska škola Varaždin najpoželjnije su srednje škole za koje su se ove godine u ljetnom upisnom roku odlučivali učenici osmih razreda iz Varaždinske županije. Prema podacima o broju prijava u prve razrede srednjih škola, koje traju do 7. srpnja, a koje smo krajem prošlog tjedna dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, upravo je na te škole bio najveći “pritisak”, a jedna od najpopularnijih srednjih škola ove godine je Druga gimnazija Varaždin.

- Iznimno smo zadovoljni interesom koji su učenici i ove godine iskazali za upis u našu školu. Broj prijava za naše programe u našoj školi četiri i pol puta je veća u odnosu na broj učenika koje upisujemo - rekla je Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

 Mjesto više tražilo se i u općoj te prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji u Prvoj gimnaziji Varaždin, gdje je broj prijava višestruko veći od broja slobodnih mjesta u prvim razredima.

 - Vjerujemo da ćemo imati još jednu sjajnu generaciju gimnazijalaca – zadovoljna je i Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin. Iako je do zaključenja prijava i objava konačnih ljestvica poretka ostalo još nekoliko dana, jesenskog upisnog roka zasigurno neće biti na Medicinskoj školi Varaždin, ali i na Elektrostrojarskoj školi Varaždin, gdje je jedno od najpopularnijih zanimanja bilo tehničar za računalstvo.

Za koje programe vlada najveći interes osmaša, a za koje je najmanji interes pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...