UDRUGA ZIPKA Podrška udomiteljima i djeci uz još raznovrsnije projekte!

VVM | 2.1.2024. u 09:40h | Objavljeno u Društvo

Udruga ZIPKA djeluje 17 godina i svake godine povećava broj aktivnosti kako bi udomiteljima, udomljenoj djeci i mladima pružila kvalitetnu izvaninstitucionalnu podršku. U njihovom radu podršku im pružaju brojni donatori, suradnici, volonteri i prijatelji, bez kojih se aktivnosti Udruge ne bi mogle provesti. Hvala svima!

ZIPKA Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije 2023. godinu je završila uspješno zahvaljujući našim donatorima, suradnicima, volonterima i prijateljima. Bez njih se planirane aktivnosti Udruge ne bi održale! ZIPKA djeluje 17 godina i svake godine povećava broj aktivnosti kako bi udomiteljima, udomljenoj djeci i mladima pružila kvalitetnu izvaninstitucionalnu podršku.

Vodstvo udruge prijavljuje projekte na dostupne natječaje, pa su se tako u 2023. godini provodili projekti financirani od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Varaždinske županije, Grada Novog Marofa, Grada Ludbrega i Općine Petrijanec.

U tijeku je provedba dva trogodišnja programa; ”Sa srcem u udomiteljstvo” i “Zagrljaj podrške”. Prvi je program usmjeren na pružanje kontinuirane stručne podrške i pomoći te edukacije udomitelja za uspješnije nošenje s izazovima udomiteljstva te na promoviranje i zagovaranje udomiteljstva kao najkvalitetnijeg oblika skrbi za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Aktivnosti programa ”Zagrljaj podrške” usmjerene su na djecu i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade iz obitelji u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti te na djecu i mlade iz lokalne zajednice.

Cilj programa je povećati njihovu socijalnu uključenost i stvoriti jednakost i ravnopravnost s ciljem prevencije njihove institucionalizacije kroz pružanje izvaninstitucijskih usluga.

Program ”Ruka podrške” provodi se već četvrtu godinu zaredom zahvaljujući potpori Grada Novog Marofa, a putem njega se udomiteljima s područja Novog Marofa pruža podrška i pomoć u svakodnevnim izazovima sa kojima se susreću.

Da je Udruga prepoznatljiva u lokalnoj zajednici dokaz je i provedba Projekta ”Korak naprijed” kojeg je podupirala Općina Petrijanec, a u suradnji sa OŠ Petrijanec održane su radionice za njihove učenike.

Još jednom hvala svima na kontinuiranoj podršci i praćenju našeg rada. U 2024. nastavljamo s planiranim aktivnostima te ambicioznim projektnim prijavama. Želimo Vam sretnu i uspješnu novu 2024. godinu!

Programe "Sa srcem u udomiteljstvo" i "Zagrljaj podrške" financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge ZIPKA i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovaj je članak izrađen uz financijsku podršku Grada Novi Marof. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti ZIPKE Varaždin i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati odrazom stajališta Grada Novog Marofa.