Udruga "Uz tebe sam" traži volontere za Tata-mata učenje Foto: ilustracija

Udruga "Uz tebe sam" traži volontere za Tata-mata učenje

Varaždinske vijesti | 11.10.2020. u 14:15h | Objavljeno u Društvo

Udruga savjetovališta "Uz tebe sam" već nekoliko godina provodi projekt "Tata-mata učenje" - pomoć u učenju učenicima osnovnih škola sa specifičnim teškoćama u svladavanju nastavnih sadržaja (disleksija, disgrafija, poremećaj koncentracije i pažnje...).

- S učenicima rade volonteri, najčešće studenti/ce ili mladi nastavnici/e. Zbog sve većeg interesa roditelja i djece za ovakvim načinom stjecanja novih znanja otvorilo nam se još volonterskih mogućnosti - napomenuli su iz udruge.

Pozvaju stoga volontere/ke da izdvoje svoje slobodno vrijeme i priključe se radionicama "Tata-mata učenja" koje se odvijaju svaki utorak i četvrtak od 17 do 19 sati u opuštenoj atmosferi u prostorijama udruge (Graberje 33, Varaždin).

Zadaci volontera su:
· učiti kako učiti
· pomoć kod pisanja domaćih zadaća
· rad na poticaju pažnje i koncentracije
· učiti kako organizirati učenje
· poticanje motivacije

- Učenici koji su uključeni u projekt uz individualiziran pristup, odnosno prilagođeno i modificirano učenje nastavnih sadržaja usvajaju učinkovite mehanizme učenja i postaju svjesni svojih sposobnosti te na taj način izgrađuju pozitivnu sliku o sebi, jačaju samopouzdanje i motivaciju koje doprinose školskom uspjehu, a volonteri stječu dragocjeno iskustvo i radost pedagoškog i metodičkog rada - ističu iz Udruge "Uz tebe sam".

Zainteresirani volonteri mogu se javiti na broj: 098/184-0173 ili na mail: info@uztebesam .

uz_tebe_sam_tata-mata_volonteri_1.jpg