U Varaždin dolaze dobitnici Oscara

vv | 1.10.2024. u 09:59h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin danas je najavio konferenciju za medije na kojoj će biti najavljeno dvodnevno događanje „Oskarovci u Varaždinu“ u sklopu kojeg će 8. i 9. listopada 2024. Varaždin prvi put službeno posjetiti dobitnici najprestižnije svjetske filmske nagrade Oscar®.

Na konferenciji će sudjelovati gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, direktorica Dreamaker Productionsa Marijana Knezoci, pročelnik Odjela za multimediju Sveučilišta Sjever izv.prof.art. dr.sc. Robert Geček, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Film & Media Sound Academy, obrazovni je program specijaliziran za filmski zvuk, koji će jednom djelom biti provođen na Sveučilištu Sjever. Nastao je kroz stratešku suradnju između Dreamaker Productionsa, CARNET-a i Sveučilišta Sjever, a okuplja vodeće stručnjake iz svijeta filmskog zvuka. Tim povodom Varaždin će posjetiti dobitnici Oscara Mark Ulano i Stuart Wilson, dobitnik triju Emmy-a Roland Vajs i jedan od najpoznatijih producenata filmske glazbe Robert Townson.

Dvodnevno događanje obuhvaća i koncert filmske glazbe Cinema Morricone: An Intimate Celebration koji će biti održan 8. listopada u 20:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Koncert će izvesti slavna flautistica Sara Andon i pijanist Simone Pedroni, u programu posvećenom legendarnom skladatelju Enniu Morriconeu. Uz to, na Sveučilištu Sjever bit će održana panel rasprava o filmskom zvuku, namijenjena studentima, a sudjelovat će renomirani gost

Označeno u