U subotu se održava 19. varaždinska Biciklijada; najdugovječnija na ovim prostorima

| 24.4.2019. u 11:05h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 27. travnja, održava se 19. varaždinska Biciklijada, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Start biciklističke rute je u 10 sati ispred dvorane Graberje, a cilj je u Zelendvoru, gdje sudionike očekuju besplatni grah i prigodne nagrade.

- Riječ je o najdugovječnijoj biciklijadi na ovim prostorima, standardna ruta do Zelendvora duga je 13 km. Ovo je jednostavna, obiteljska biciklijada kojoj je motiv da se cijele obitelji zajedno voze jer je ruta ravna, kratka, ugodna i nema uspona. Cijela trasa će biti osigurana policijskom pratnjom, a na samom cilju za sve sudionike utrke osiguran je grah, uz raznovrsni zabavni program - najavio je Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, organizatora događanja.

Grad Varaždin pokrovitelj je ove tradicionalne biciklijade pa se i najava održala u gradskoj Vijećnici uz zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara.

- Ovo je tradicija u Varaždinu i ako nas vrijeme posluži bit će to lijepa ruta, pa pozivam sve građane da se pridruže biciklijadi - poručio je Avar.

IMG_20190424_091450.jpg

Događanje je i humanitarnog karaktera te je u njega uključeno Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, pa je na konferenciji sudjelovao predstavnik Društva Paul Rosenthal, a u ime sponzora direktor tvrtke ASC Boris Zernec.

Društvo svake godine šalje petero djece oboljelo od dijabetesa na sedmodnevni ljetni edukativni kamp koji se održava u Puli - Premanturi. Cijena boravka djece u kampu iznosi 4.000 kuna od čega Društvo pokriva polovicu iznosa za svako dijete. Kako bi se pokrili ostali troškovi Društvo sudjeluje u organizaciji tradiconalne varaždinske biciklijade na kojoj svake godine sudjeluje više od tisuću sudionika. Stoga pozivaju sve sudionike da svojim dobrovoljnim prilogom podupru njihovu akciju i pomognu da i ove godine varaždinska djeca borave u edukativno kampu.

Prilozi se mogu uplatiti na žiro račun Društva IBAN: HR8923600001101741452 kod Zagrebačke banke. Osim novčanih donacija, Društvo prikuplja i razne nagrade koje će dijeliti u humanitarnoj tomboli, a svi će sponzori i donatori biti navedeni na biciklijadi.

Također će se za sve sudionike biciklijade organizirati besplatno mjerenje razine šećera, indeksa tjelesne mase te će se moći konzultirati s nutricionistima oko svojih prehrambenih navika.