U subotu, 5. kolovoza, "8. memorijal Dražen Šešet / Ivica Cecelja" u Završju Podbelskom

vv | 30.7.2023. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec obilježit će 28. obljetnicu oslobađajuće VRO Oluja

U Vatrogasnom domu u Gačicama održan je sastanak Organizacijskog odbora 8. memorijala Dražen Šešet / Ivica Cecelja, koji će se održati u subotu, 5. kolovoza, na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Na sastanku je usuglašen protokol, a uz DVD Gačice kao inicijatora, Mjesni odbor Gačice, UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec, organizacijskom odboru priključilo se predsjednik DVD Završje Podbelsko Robert Blašković, te Područna škola Završje Podbelsko s ravnateljem Štefekom Vincekom.

- Uhodanoj ekipi koja već osmu godinu organizira ovaj Memorijal, jedan od većih i organizacijski zahtjevnijih posvećenih poginulim hrvatskim braniteljima na našem području, priključila se ekipa iz Završja Podbelskog, koja je izrazila zahvalu što je postala dio tima. S druge strane, uvjerenja smo da će i škola i vatrogasci Završja Podbelskog sadržajno i idejno oplemeniti ovaj Memorijal, što je dokazano već na njihovom prvom druženju s nama, gdje su se istaknuli konstruktivnim raspravama i pokojom zanimljivom idejom / prijedlogom, a koje ćemo svakako uzeti u obzir kod planiranja naših budućih projekata - ističu u organizacijskom odboru Memorijala.

U svom osmom izdanju Memorijal će po prvi puta dijelom biti održan u Završju Podbelskom, odnosno u tamošnjoj školi gdje će biti otkrivena spomen ploča Ivici Cecelji.

Program Memorijala počet će u 8 sati, kada će se komemorativni skupom i molitvom, koju će predvoditi Damir Šmintić, župnik župe Margečan, na posljednjim počivalištima na groblju u Margečanu odati počast Draženu i Ivici.

Potom će u Područnoj školi Završje Podbelsko u 9 sati spomen ploču Ivici Cecelji otkriti njegova obitelj i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Program se nastavlja u Vatrogasnom domu u Gačicama u 10 sati pozdravnim obraćanjima domaćina i uzvanika, te otvaranjem kolekcionarske izložbe Martina Lukavskog.

Sportsko-rekreativni susreti u elektroničkom pikadu za muškarce i žene, potom u visećoj kuglani, te u belotu, održavat će se od 9:30 do 13 sati, nakon čega slijedi dodjela nagrada i zajednički ručak.

To će, ujedno, biti i centralno ovogodišnje događanje povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, od njih nekoliko kojima će UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec obilježiti 28. obljetnicu oslobađajuće Vojno-redarstvene akcija Oluja.

Pokrovitelji Memorijala su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Novi Marof, a u organizaciji i provedbi sudjeluju DVD Gačice, UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDRa Ivanec, Mjesni odbor Gačice, DVD Završje Podbelsko i Područna škola Završje Podbelsko.

Seset_Cecelja_Memorijal_231.jpg

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Ivica Cecelja poginuo je točno četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja na području Skakavca kod Karlovca, kao pripadnik 104. Brigade HV.

Također, u programu je i obilazak mjesta njihovih pogibija.

PROGRAM:

7:45 sati Okupljanje na parkiralištu kod groblja u Margečanu

7:50 sati Odlazak povorke do groba Dražena Šešeta i Ivice Cecelje

8:00 sati Odavanje počasti na grobovima / molitva vlč. Šmintić

Škola Završje Podbelsko:

9:00 sati Svečano otkrivanje spomen ploče u znak sjećanja na hrvatskog branitelja Ivicu Cecelju / Područna škola Završje Podbelsko (obitelj Cecelja, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač)

Vatrogasni dom Gačice:

10:00 sati Pozdravni govori domaćina, gostiju i uzvanika

10:15 sati Otvaranje izložbe kolekcionara Martina Lukavskog

10:20 sati Sportsko-rekreacijski susreti

a) viseća kuglana // muškarci i žene

c) elektronički pikado

c) belot

13:30 sati Proglašenje rezultata i podjela nagrada

14:00 ručak i nastavak druženja domjenak